La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Consell en relació a una campanya publicitària de la Generalitat als mitjans de comunicació en què es parla de la construcció de 365 centres educatius públic i més de 1.650 milions d’euros d’inversió i s’arriba a afirmar que tenim la millor xarxa educativa de l’estat espanyol.

Per a Oltra “no es compatible amb l’austeritat que imposa la crisi econòmica que patim gastar-se els diners públics en una campanya d’estes característiques, és per això que he reclamat al Consell el cost total d’esta campanya, quins espais publicitaris s’han contractat, en quins mitjans de comunicació s’ha realitzat, el cost de cada contractació i el procediment emprat en cadascuna de les contractacions”.

“Però a part de la inconveniència de realitzar una campanya publicitària d’estes característiques en este moment, el més greu de l’assumpte és que s’aporten dades falses. En el Compte General de la Generalitat, en la part corresponent a Construccions i Infraestructures Educatives, ens trobem un quadre on es pot observar la variació de l’alumnat de centres públics i la seua correlació amb l’evolució de centres escolars. I trobem que des de l’any 1996 fins l’any 2009 els centres educatius passen de 1410 a 1559; per tant tindríem un augment de 149 centres, molt lluny dels 365 que publiciten”.

“Així que –ha afegit la parlamentària- també exigim explicacions al Consell sobre d’on trau la xifra de 365 centres que diuen haver construït. És evident que han unflat el nombre de centres construïts en una nova mostra del poc que li costa mentir al govern de Francisco Camps. Ho manipulen tot en el seu favor, no tenen cap respecte ni pels ciutadans ni pel sistema democràtic”.