El Síndic de Compromís, Enric Morera, ha fet estes declaracions en conèixer que el President del Partit Popular d’Espanya dóna suport explícit a Carlos Fabra i Francisco Camps. “Si s’obri el judici oral a Camps hi ha d’haver conseqüències i per tant Rajoy haurà de dimitir per mantindre en el seu càrrec a dos presumptes corruptes”. En justa coherència Rajoy, el qual mana de la secció regional del PP a la Comunitat Valenciana, hauria d’assumir la seua responsabiltiat política en donar suport a uns candidats imputats en delictes gravisimos de corrupció.

Rajoy no podria presentar-se com a candidat del PP a la Presidència del Govern d’Espanya, si manté en el càrrec a Francisco Camps i Carlos Fabra als quals qualifica Rajoy “de ciutadans i polítics exemplars”.

L’error de Rajoy podria tenir el seu origen -segons Morera- en dues opcions perfectament vàlides i intercanviables: “O bé a Rajoy i els seu partit els interessa un candidat dèbil i submís que compleix fidelment la directrius madrilenyes, com s’ha vist en el cas de la fusió freda de Bancaixa i CAM, o bé Camps disposa d’informació sensible amb la qual pressionar a Rajoy”