La Coalició Compromís s’ha presentat este matí a Benidorm i també ha donat a conéixer iniciatives parlamentàries presentades pel grup en les Corts Valencianes. El portaveu de Compromís al parlament valencià i secretari general del BLOC, Enric Morera, ha declarat que esta coalició és “la garantia d’evitar majories absolutes i anem a ser l’alternativa útil del canvi a Benidorm i al País Valencià”.

En la roda de premsa ha participat el responsable del BLOC a Benidorm, Josep Manel Beneyto, la diputada de Compromís per Alacant, Mireia Mollà, la portaveu adjunta del grup, Mònica Oltra, el portaveu d’Els Verds-Esquerra Ecologista del PV, Juan Ponce i Enric Morera.

El representant ecologista ha declarat que la coalició és “l’alternativa als governs de dretes” i que cal apostar per un canvi del model econòmic per un sistema que aposte per la sostenibilitat”. Des dels Verds han donat tot el seu suport a la tasca dels quatre diputats de Compromís, “perquè sempre estan atents al que passa i que han estat ràpids en denunciar el problema de la serra Gelada”.

Per la seua part, Mònica Oltra va presentar les iniciatives que el grup parlamentari ha registrat referent a les dos Marines en matèria de sanitat, d’ensenyament, de comunicacions i de moltíssimes altres deficiències que pateix Benidorm i les dos Marines en general.

Segons Oltra, “la Generalitat no està pagant i per això es tanquen serveis privatitzats, com ha passat en la quarta planta de l’Hospital de Manises i el mateix pot passar a Dénia”. En el cas de la serra Gelada, Oltra ha assegurat que és com en València a la Malva-rosa, “on els velers de la Copa de l’Amèrica passaven per damunt de vessaments d’aigües fecals”.

Per a la parlamentària de Compromís, “la política del PP s’ha centrat en una política de grans esdeveniments a la ciutat de València i no arriben cap al sud ni cap al nord”.

En la qüestió de la regeneració democràtica, Oltra ha assegurat que els diners públics “van a mans privades i acaba en casos de corrupció i per això està en marxa els casos Gürtel i Brugal. Cal canviar això i posar la democràcia al servei dels ciutadans i no d’interessos particulars. Per això la Coalició Compromís, per treballar per la felicitat de tots els dies des del progressime, el valencianisme i l’ecologisme”.

El síndic de Compromís i secretari general del BLOC, Enric Morera, ha comentat que le majories absolutes “no són bones per a la democràcia, cal pluralitat i Benidorm és un exemple d’eixe bipartisisme nociu”. El parlamentari valencianista considera que el govern de Camps “no parla amb la gent ni l’escolta i per això estos dies s’ha queixat Hosbec, perquè es gasten diners per a la promoció turística sense comptar amb el professionals de la capital turística valenciana”.

Morera ha llançat un compromís clar de la coalició amb Benidorm i amb el sector turístic valencià: “Nosaltres volem turisme tot l’any i per això cal invertir diners per a fer depuradores perquè no passe el que passa a la serra Gelada. Benidorm és víctima de la incompetència del govern del PP a la Generalitat, que es demostra en la manca d’infraestructures, com l’hospital que cal ací perquè el de la Vila n’és insuficient i també necessitem ferrocarril i no sols una foto de l’alcalde de Benidorm a l’AVE darrere. Lamentem que la única cosa que sabem del Tren de la Costa fins Benidorm són dos línies a uns papers del Ministeri de Foment”.