El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alacant, Tomàs Mestre, anima els ciutadans a sumar-se al seu projecte per tal “d’acabar amb el bipartidisme esterilitzant” i instal·lar a la capital alacantina uns nous valors “basats en la transparència, l’honradesa, la cooperació i l’ambició de ser més competitius”. La presentació de la llista municipal que lidera Mestre va tenir lloc a la seu d’UGT, en un acte al qual també van assistir els diputats autonòmics Enric Morera i Mireia Mollà, que van acompanyar el candidat al costat d’altres companys de la coalició i més d’un centenar de ciutadans que van omplir la sala.

Mestre es “va revoltar” contra “la pseudocultura del pelotazo, el desistiment de funcions dels actuals governants, el malbaratament sense sentit, la improvisació, la manca de model de ciutat i el fet que els diners de les arques públiques s’acaben destinant a interessos privats o partidistes”. A més, el candidat per Compromís va denunciar que “l’ajuntament s’haja transformat en un pati on els seus inquilins polítics es dediquen a cultivar l’ego o afilar ganivets amb els que degollar-se a les interminables baralles internes dels seus respectius partits”.

Per l’alcaldable, això “ens ha conduït a situació perillosa, amb efectes tan negatius com liderar les taxes d’atur i el fracàs escolar” i ha provocat “la insensibilitat per aquells que més necessiten i la destrucció del paisatge urbà i natural”.

Per això, Mestre presenta la seua com una “opció útil” per poder aconseguir un Alacant “més atractiu, més acollidor i més esperançador” i, sobretot, un Alacant “per cada dia”, en el qual es resolguen problemes bàsics com el de “la sanitat o els barracons” i es potencien “els seus barris, les seves partides i el seu medi natural, social i cultural”.

“Jo tinc un compromís amb aquelles persones que volen una ciutat més neta, més verda, més cohesionada, més eficient, més equilibrada territorialment, més de tots i totes i on el ciutadà siga el protagonista”, ha afegit.

Per la seua banda, el diputat autonòmic Enric Morera, -candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat Valenciana- va destacar que la coalició representa “la recuperació de la democràcia per als ciutadans, ja que per eixir de la crisi es necessiten governs que no enganyen , que no parlen de brots verds quan no n’hi ha i que facen un bon diagnòstic de la realitat “.

Morera va recalcar, al seu torn, que “de la crisi cal sortir amb transparència i amb austeritat” i va apostar per la creació “d’un nou model productiu que ens faça potents en tots els àmbits”.

En aquest sentit, la diputada a les Corts Mireia Mollà -número u en la candidatura autonòmica de Compromís per la província d’Alacant- va explicar que la crisi abasta també una dimensió “ecològica, institucional i social” a causa del “turisme depredador , l’especulació urbanística i una indústria sense polítiques de foment “.

“Per això, és hora de que es conega quin és el nostre compromís i la nostra lluita i de dir-li al PP i al PSOE que no callarem davant les injustícies que s’estan cometent”, va afirmar la diputada de Compromís.