La diputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà ha advertit hui de la necessitat de que la ciutat d’Alacant avance en la presa de mesures per a evitar la contaminació, “un aspecte decisiu per a la salut dels seus ciutadans, la conservació del medi ambient i el desenvolupament del sector turístic”.

Mollà ha explicat que en els últims dies l’anticicló que cobreix part de la península “ha fet palesos els nivells de contaminació que pateixen les ciutats grans, com Alacant”, però ha recordat que aquest “és un problema que continuarà present quan cesse l’efecte d’aquest fenomen atmosfèric”.

“Tot i que els nivells de contaminació d’Alacant no són tan alarmants com els d’altres grans ciutats com València, Madrid o Barcelona, és necessari incidir en les polítiques de preservació del medi ambient i combatre la pol·lució de l’aire és un aspecte vital”, ha apuntat la portaveu adjunta de Compromís en Les Corts.

Alhora, la diputada, candidata número ú de la coalició per Alacant, ha recordat que “un informe de sostenibilitat local publicat en 2009 ja alertava de que les emissions de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió de la capital alacantina se situaven al límit d’allò que permet ara la llei”.

Per a Mollà, “és necessari que s’anime als ciutadans a limitar l’ús dels seus vehicles particulars i potenciar el transport públic, així com fomentar les energies renovables”.

En aquest sentit, la diputada autonòmica ha lamentat que des de la Generalitat Valenciana “no existisca una consciència sobre els riscos de la contaminació en les ciutats valencianes, com demostra la voluntat del Consell de promoure l’ús d’incineradores per a la crema de residus”.

“Només amb comprovar el pressupost ridícul que la Generalitat ha destinat aquest any a Medi Ambient es posa en evidència que aquest és un tema que no interessa a l’executiu autonòmic, malgrat la magnitud de les seues repercussions”, ha puntualitzat Mollà.