Compromís considera necessari seguir lluitant perquè s’aconseguisca la igualtat efectiva entre homes i dones i per açò ha proposat vuit punts amb els quals fomentar aquesta paritat en diversos àmbits de la vida pública, a través de polítiques municipals.

La coalició, que vol mostrar el seu ferm suport a les dones, ha presentat els seus “Vuit compromisos amb la Igualtat” avui a Alacant amb motiu de la celebració del Dia de la Dona.

En l’acte han estat presents la diputada autonòmica i cap de llista als Corts per Alacant, Mireia Mollà; l’edil de Cultura en l’ajuntament d’Elx i candidata a l’alcaldia d’aquesta ciutat, Àngels Candela, i les candidates de la llista municipal de Compromís per Alacant Naima Benaixa i Juana Sánchez.

El text s’ha elaborat després de la reunió que Compromís va mantenir la passada setmana amb membres dels sindicats UGT i CCOO, de la plataforma feminista d’Alacant, del Consell de la Joventut de la ciutat, de la Universitat d’Alacant i de la Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes, entre unes altres.

En ell es proposa l’elaboració d’una Ordenança Municipal per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes amb la finalitat de dotar als ajuntaments d’un instrument normatiu específic i vinculant matèria d’igualtat, del que ja disposen altres ciutats com Tolosa (País Basc).

A partir d’aquesta premissa, Compromís ha volgut reflectir la necessitat de lluitar per la implantació de la perspectiva de gènere en el disseny de les polítiques municipals i en àmbits com la sanitat, on aposta per desenvolupar un servei d’orientació per a dones, i el disseny urbanístic de les ciutats.

L’objectiu del document és també fomentar l’accés de les dones al mercat laboral en igualtat de condicions que els homes, garantir-los recursos socials i impulsar la integració de les dones immigrants.

Entre els vuit punts es proposa també la creació d’un Pla Integral Municipal contra la Violència Masclista, amb la finalitat de reforçar la lluita contra aquest fenomen des dels propis ajuntaments.

La diputada Mireia Mollà ha explicat que “a dia d’avui aquesta igualtat encara no està sent efectiva” i ha recordat que la Generalitat, a principi de legislatura va vetar una proposta de Compromís d’adaptar la llei estatal d’Igualtat Efectiva entre Dones i Homes.

En aquest sentit, Mollà espera que la pròxima legislatura “s’aconseguisca aquesta adaptació” i ha assegurat que els vuit compromisos presentats avui “seran una de les principals propostes que desenvolupen en els ajuntaments en els quals tindran representació després de les pròximes eleccions.”

Àngels Candela, per la seua banda, ha destacat la importància que es prenguen aquest tipus de mesures des de l’àmbit municipal, per la qual cosa “des de Compromís per Elx, Compromís per Alacant i moltes altres ciutats la coalició vol seguir la seua aposta de polítiques municipals per a les dones”, ja que “encara queda moltíssim camí per recórrer”, com també ha afirmat Tomàs Mestre.