El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el trencament de l’acord entre la CAM i Cajastur suposa “una bona oportunitat per a recuperar el lideratge en un SIP i fer que la nostra terra tinga una entitat que puga estar a la direcció d’una unió entre caixes, no com ha passat fins ara que per deixadesa del govern de Camps hem perdut el control de les dos principals entitats de la nostra terra”.

Per a Morera, el nou panorama que s’obri a la CAM, “és una darrera oportunitat molt valuosa que no hauríem de perdre i per això, animem al Consell i al president Camps que comencen a fer coses serioses a banda de les inauguracions i que mostre públicament tot el seu suport a la caixa d’estalvis alacantina”.

Segons el portaveu de Compromís, “cal aprofitar el desacord i la suspensió de l’aliança de la CAM amb Cajastur per ajudar a la nostra entitat a que encapçale i lidere un projecte que tinga la direcció estratègica ací i que faça que l’economia valenciana tinga una entitat pròpia, pròxima i, si pot ser, sense noms estranys imposats des de Madrid”.

Des de Compromís asseguren que seria una acció “encertada, que agrairien les empreses, els inversors i els particulars d’esta terra que reclamen una entitat bancària pròpia i que hem perdut per la manca de voluntat política i d’acció del govern de Camps”. Morera ha posat com a exemple “el que han fet les tres caixes basques, que s’han unit per a crear un banc potent i amb el qual se senten identificats els bascos i basques”.