L’objectiu de la mesura és doble, per un costat garantir vies segures perquè els xiquets i xiquetes puguen desplaçar-se des de casa fins als centres educatius, parcs i instal·lacions esportives i per una altra banda fomentar la cultura de l’esport, afavorint els desplaçaments a peu i amb bicicleta pels corredors escolars’.

El candidat a l’alcaldia d’Alacant per la coalició que formen el Bloc, Iniciativa i els Verds, Tomàs Mestre, ha explicat que “es tracta de garantir espais segurs per als escolars, de manera que els pares sàpien que disposen de rutes sense cotxes entre els seus llars i els llocs on més es desplacen, com són col·legis, instituts o els diferents parcs. Però al mateix temps, també volem fomentar l’activitat física, afavorint els desplaçaments a peu o amb bicicleta”.

Des de Compromís entenem que tots els centres escolars, parcs i instal·lacions esportives municipals haurien de comptar amb un ‘corredor escolar o verd’. Un espai a què faça un recorregut pel barri, de manera que des de qualsevol llar es puga accedir en pocs minuts. Els corredors -lliures de vehicles de motor- afavoriran la seguretat en els desplaçaments per la ciutat i al mateix temps fomentaran l’activitat esportiva.

Mestre ha dit que “des de l’ajuntament farem una meticulosa anàlisi dels diferents barris de la ciutat, parlarem amb les associacions de veïns, de pares i mares i també amb la comunitat escolar per a dissenyar els millors recorreguts per als corredors escolars. Tots els pares han de saber que els seus xiquets i xiquetes poden caminar per la ciutat de forma segura, sense por dels cotxes i sense fums mentres es dirigixen a l’escola o a jugar al parc.”