El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Alacant Tomàs Mestre ha presentat els compromisos e la coalició amb l’educació pública, Mestre ha assenyalat que “el futur de la societat passa per invertir en l’educació dels nostres jóves, però també en la de persones adultes que necessiten formar-se novament per a trobar treball. Per a això és imprescindible posar en valor el sistema educatiu públic, sense la vergonya dels barracons, centres massificats o amb falta de professorat. En Compromís sabem l’important que és posar els fonaments del futur i l’educació pública és fonamental per a la nostra societat”

El candidat de la coalició que formen el Bloc, Iniciativa i Els Verds, Tomàs Mestre, junt amb el número 3 de la llista, Ismael Vicedo, han presentat les principals propostes de la coalició per a l’educació pública en el que fins fa poc era el col·legi de Benalua, a què s’ha referit Vicedo com “el solar de la vergonya”, el també candidat per Alacant ha proposat que “en este solar es faça una escola pública infantil de 0 a 3 anys” una iniciativa que ha sigut bandera de la coalició este últim any, amb una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que ha reunit 63.000 firmes en tota la Comunitat i que demana que es creu una xarxa d’escoles infantils de 0 a 3 anys públiques en tota la Comunitat Valenciana. Ismael ha recordat que “a Alacant només tenim dos escoles municipals de 0 a 3 anys i les dos en la zona nord, en Compromís pensem que és important que existisca una xarxa per tota la ciutat, una per districte, per a cobrir està important necessitat”.

Vicedo també ha explicat que entre els compromisos amb l’educació que hui s’han presentat destaca “que els centres escolars d’infantil i primària compten amb assistència administrativa, ja que tota eixa tasca recau sobre els docents”.
A més també s’aposta per potenciar els centres d’ensenyança plurilingüe basats en els programes d’ensenyança en valencià, actualització del mapa municipal de Centres públics en les partides rurals i la platja de Sant Joan, construcció d’un nou centre educatiu en el barri de Sant Gabriel, reforma i adequació del Conservatori o posar en marxa una Escola Superior d’Art Dramàtic.

Vicedo també s’ha referit algunes de les propostes com “el pla de xoc contra l’absentisme escolar o l’ampliació de les Escoles Permanents d’Adults, com l’Alberto Barris. Hi ha molta gent que al seu dia deixà d’estudiar per a treballar en la construcció, un sector amb un índex de desocupació altíssima i que ara necessita formar-se novament per a trobar treball de nou”.