El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha mostrat la seua preocupació després de la reunió de 25 minuts que ha mantingut hui, juntament amb la resta de síndics dels grups parlamentaris, amb el conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, per a la presentació del Projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2012.

Per a Morera “este projecte de pressupostos, que hem començat a analitzar hui perquè el Consell ha tardat dos dies en donar-nos-el després d’aprovar-lo el passat divendres, no és real i té gat amagat, ja que oculta uns retalls en educació, sanitat i serveis socials que a partir del 21 de novembre seran exponencials, d’una gravetat extrema”.

“Des de Compromís estem molt preocupats perquè ens temem que amb estos pressupostos continuarà pujant la desocupació ja que segueix sense estar clar on van a parar els diners dels valencians, no hi ha recursos per a inversió mentre sí continuen havent diners per a saraos i grans esdeveniments, això no es retalla”.

Segons Morera “són els pressupostos d’una situació gravíssima a la qual ens ha dut un model econòmic d’especulació i d’economia recreativa que no crea ocupació estable i que el govern del PP no vol rectificar. Ara eixos diners que caldria utilitzar per a estimular l’economia real, per a posar en marxa plans de creació d’ocupació i plans d’inversió productiva, no existeixen ni apareixen per cap lloc.

Estem molt preocupats perquè, com hem vingut advertit els darrers anys, el model econòmic que impulsa el govern del PP té els peus de fang i les conseqüències de la gravíssima crisi que patim són la prova més clara, però així i tot no hi ha cap intenció de rectificació.