La coalició demana també explicacions a la direcció del centre després que l’empresa tractara de rebentar la vaga

Compromís reivindica a la Generalitat Valenciana que solucione els impagaments que pateixen els treballadors de l’empresa ESABE, encarregada de la neteja de l’Hospital d’Alacant. Així ho ha explicat el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, als representants sindicals i al comitè d’empresa, durant la concentració que han celebrat hui per denunciar que no han cobrat la nòmina de novembre, ni la paga extra i que tenen molta preocupació sobre si podran cobrar el mes de desembre.

Bellido ha explicat que “cal actuar de forma ràpida des de l’administració perquè no podem permetre una situació que genera tants problemes als usuaris de la sanitat pública” i ha destacat que “la responsabilitat que això se solucione està en les mans de la Conselleria de Sanitat i de l’empresa, que deixa sense cobrar a uns treballadors que no són responsables de la dilapidació dels diners públics del govern autonòmic del PP”.

 En aquest sentit, la diputada de Compromís Mireia Mollà, a la que ha sigut traslladada la proposta, ha anunciat que “des del grup parlamentari Compromís presentarem un seguit de preguntes en Les Corts per conèixer com es va a resoldre el deute que té l’Administració autonòmica amb l’empresa i quin és el calendari de pagaments”.

 Per a Mollà, “aquesta és una situació insostenible que estan patint també els pacients i, per tant, ha de convertir-se en una prioritat per a la Generalitat Valenciana, que ha de garantir que els serveis funcionen correctament i això implica el pagament als treballadors”.

 Per la seua banda, Compromís també ha demanat explicacions a la direcció de l’Hospital per consentir que l’empresa tractara de rebentar la vaga dels seus treballadors enviant altres empleats.

El coordinador de Compromís per Alacant ha destacat que “rebutgem la tolerància del centre davant unes pràctiques més pròpies del matonisme empresarial de les pel·lícules d’Al Capone, ja que, segons el comitè d’empresa s’estan respectant els serveis mínims i, per tant ,no hi ha dret a actuacions com la viscuda ahir, on l’empresa, amb la necessària complicitat de la direcció del centre, volgué rebentar la demanda dels treballadors de poder viure dignament”.

 Així mateix, tal i com han reclamat els representants dels treballadors, des de Compromís s’insta a no abonar les certificacions mensuals que presente l’empresa pels servicis realitzats fins a que no és garantisca el pagament de les nòmines als treballadors i treballadores.