El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha exigit hui a l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, “solucions urgents per als estudiants de la zona nord d’Alacant, que ja no poden disposar de la biblioteca ‘La Rotonda’ i es troben en què la resta de biblioteques compten amb un horari molt restringit i ni obrin en cap de setmana”. 

Bellido ha titllat de “lamentable” que l’Ajuntament haja decidit tancar l’única biblioteca que donava servei al barri Virgen del Carmen, “una de les zones més humils d’Alacant i una per les que més hauria d’apostar Castedo”.

“Els estudiants dels barris del nord d’Alacant, però també els de la resta de la ciutat, no compten amb els serveis necessaris, especialment en l’època d’exàmens, ja que el número d’instal•lacions d’este tipus és molt limitat i, per tant, es troben saturades en estos períodes”, ha apuntat el coordinador de Compromís per Alacant.

Ignasi Bellido ha afirmat també que “cal recordar a l’alcaldessa que els estudiants també tenen cada vegada més difícil desplaçar-se a la Universitat d’Alacant, en primer lloc perquè continuen sense disposar de la línia 2 del Tram que hauria de portar-los fins el campus i, segon, perquè l’encariment exagerat del preu del bus fa que puguen utilitzar menys este mitjà de transport”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha lamentat “que Castedo estiga centrant les retallades en aquells que menys recursos tenen i que més garanties haurien de tenir per part de l’administració”.

“El PP està hipotecant el futur més pròxim d’esta ciutat i dels seus habitants i per això des de Compromís per Alacant denunciarem tantes vegades com calga el marginament dels barris d’esta ciutat i dels col•lectius més vulnerables”, ha assegurat Mestre, que ha afegit que “Castedo sembla no tenir problema en teixir xarxes de solidaritat amb determinades persones a l’hora de redactar el PGOU, però s’oblida d’estendre-les per a aquells que més les necessiten en el dia a dia”.