La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “amb el que cobren els 44 assessors de la Diputació d’Alacant es podria mantenir el servei de l’únic helicòpter d’emergències amb què compten les comarques d’Alacant, que ha sigut eliminat recentment amb l’argument de la crisi econòmica”. 

Per a Mollà, “este helicòpter medicalitzat –que va ser el primer que es va introduir a Espanya- juga un paper fonamental en les assistències sanitàries d’emergència, doncs s’utilitza en el trasllat de malalts i accidentats entre hospitals, per tant, suprimir este servei fa que donem un gran pas enrere en l’atenció mèdica d’aquelles persones que la necessiten de manera urgent”. 

“Precisament perquè es tracta de casos d’emergència no es pot prescindir d’este helicòpter i passar a comptar únicament amb els que puguen venir de València”, ha apuntat la diputada de Compromís, que ha afegit que “si bé les altres dues províncies no compten amb un helicòpter concret d’estes característiques, Alacant el necessita senzillament perquè es troba més lluny de la base que té el 112 en l’Eliana”.

En este sentit, Mollà ha informat de que “després de la supressió del servei els bombers ja s’han vist obligats a fer rescats de muntanya únicament amb equips de terra, el que ha provocat que actuacions que es podrien haver realitzat en minuts si s’haguera comptat amb l’helicòpter hagen tardat diverses hores”.

Alhora, la diputada de Compromís s’ha mostrat també en contra de la possibilitat de que l’helicòpter amb base a Alacant opere només en les èpoques de l’any que coincideixen amb l’arribada de turistes, “ja que els trasllats són necessaris durant tot l’any”. 

Mireia Mollà ha explicat que “des de Compromís estem en contra de les retallades en seguretat, doncs esta ha de ser una de les prioritat d’una institució com la Diputació, que sembla que no té diners per a un helicòpter medicalitzat, però sí per a mantenir a una llarga llista d’assessors”. 

“Els 44 assessors de la Diputació d’Alacant –una xifra superior a la de les altres dos Diputacions- suposen una despesa anual de 1,49 milions d’euros, mentre que l’helicòpter 1,5 milions a l’any”, ha indicat la diputada autonòmica.

Mollà ha defensat que “si el que vol el PP és fer l’administració més racional i eficaç, el primer que ha de demanar és la supressió de les Diputacions, una institució que únicament duplica funcions i que provoca que bona part dels diners públics es destinen a despeses d’organització i burocràcia, en lloc de que aprofiten per a serveis realment necessaris per als ciutadans”.

Així mateix, ha anunciat que formularà una pregunta en Les Corts Valencianes, “ja que la Generalitat era l’encarregada de mantenir a l’equip mèdic que es traslladava en l’helicòpter i també ha deixat de fer-ho”.