El diputat de Compromís-Equo destaca la importància del projecte per a les relacions nord-sud i per revitalitzar l’accés sud d’Alacant

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat hui al Govern “que continue amb les obres de l’edifici de Casa Mediterràneo a Alacant, un projecte pel que cal apostar per tal de millorar les relacions nord-sud dels països mediterranis i que suposa també una gran oportunitat per revitalitzar l’accés sud d’esta ciutat”.

Baldoví ha realitzat esta petició després que l’Executiu de Mariano Rajoy haja anunciat que no es portarà a terme la tercera fase de les obres de la seu d’esta institució, ubicada en l’antiga estació de Benalua d’Alacant. El Ministeri de Foment havia de finançar el 75% d’esta actuació.

El diputat ha explicat que “Casa Mediterráneo és un projecte que busca establir un fòrum entre els diferents països mediterranis i treballa per solucionar els desequilibris entre estos territoris, una empresa especialment necessària en un context de crisi política i econòmica als països riberencs, així com de profund canvi, com demostren les revolucions àrabs que estan succeint-se des de 2010”. 

“En este sentit, des de Compromís-Equo considerem que seria totalment equivocat abandonar el projecte, reduir-lo a una qüestió partidista i perdre l’oportunitat de consolidar l’Estat espanyol com a agent necessari en el diàleg nord-sud de la mediterrània, ja siga en l’apartat de defensa dels drets humans, les relacions comercials entre els seus pobles o els debats al voltant de matèries estratègiques com els fluxos migratoris o els conflictes en l’Orient Pròxim”, ha destacat Baldoví.

Al mateix temps, el diputat de Compromís-Equo ha indicat que “la construcció de Casa Mediterráneo en l’antiga estació de Benalua garantia la recuperació d’un edifici històric d’Alacant com a espai contemporani i la revitalització de l’accés sud d’Alacant, un altre motiu de pes per a mantenir les obres”.

Joan Baldoví ha plantejat estes qüestions al Govern del PP a través de diverses preguntes parlamentàries, en les que el diputat busca saber si l’Executiu ha valorat les conseqüències de la paralització del projecte per a Alacant i si en cas de portar-la terme s’ha comunicat la decisió a la resta d’administracions públiques implicades en el consorci. Alhora ha preguntat si s’ha establert un termini per a tornar a posar en marxa la tercera fase de les obres.