La coalició denuncia l’abandonament d’un centre que el Consell volia convertir en referència de la província

El grup parlamentari Compromís ha registrat una pregunta a Les Corts per conèixer els motius pels que s’ha paralitzat l’ampliació i reforma de l’IES Jorge Juan d’Alacant, unes obres que s’anunciaren fa més de dos anys, però que ara s’han vist abandonades després que el Consell haja renunciat a la seua licitació.

En este sentit, els diputats de Compromís Josep Maria Pañella i Enric Morera han registrat diverses preguntes parlamentàries, en les que demanen a la consellera d’Educació, María José Catalá, que explique les raons per les quals s’ha portat a terme esta renúncia.

Davant esta situació, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha explicat que “és intolerable que el Consell done marxa enrere a unes obres molt necessàries per a l’institut més antic de la ciutat que sembla que mai arribarà a ser un centre del segle XXI” i ha recordat que l’any 2009 la Generalitat va anunciar que el convertiria en el centre de referència de la província d’Alacant.

“Tanmateix, l’únic que ha aconseguit el govern del PP és convertir a l’IES Jorge Juan en el centre de les referències en les retallades, doncs hem de recordar que fa unes setmanes l’ institut es va quedar sense llum perquè la Generalitat no paga a l’empresa de subministrament elèctric”, ha destacat Bellido.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha exigit a la consellera que licite la redacció del projecte de reforma i ampliació de l’IES “i explique en què s’han gastat els 246.000 euros previstos per a este procediment”.

“És lamentable l’abandonament que ha fet el PP de l’escola pública, fent d’ella un tema absolutament secundari i per al que no es destina un finançament digne”, ha apuntat Mestre, que ha afegit que “ens agradaria que Sonia Castedo eixira del seu amagatall i reclamara com a alcaldessa i com a diputada autonòmica que l’IES Jorge Juan compte amb unes obres que són totalment necessàries”.