La diputada Mireia Mollà demana al conseller que explique per què no es construí l’edifici en temps de bonança econòmica

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “cal recordar al Consell que la Ciutat de la Justícia d’Alacant és un projecte que la Generalitat va anunciar fa ja 13 anys, per tant, el seu retard no es deu tant a la crisi econòmica com a la mala gestió realitzada pel PP al capdavant de la Generalitat durant tots estos anys”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que el conseller de Justícia, Jorge Cabré, haja reconegut hui a Alacant que es paralitza esta obra a causa de la mala situació econòmica que travessa el Govern valencià.

La diputada de Compromís ha considerat “lamentable que Cabré haja justificat el retard de la Ciutat de la Justícia per la situació de crisi i no haja explicat en què es van gastar els diners que estaven previstos per a esta obra, que és imprescindible per desbloquejar els serveis judicials a Alacant, uns dels més saturats de l’Estat”.

“La situació de la justícia a Alacant és insostenible doncs hi ha una greu carència de personal, el que provoca grans retards, i una clamorosa necessitat de dotar-la d’unes instal·lacions dignes, doncs els edificis actuals són totalment obsolets i, fins i tot, provocaren un incendi el passat mes de gener a l’Audiència que va destruir expedients judicials”, ha explicat Mollà.

La diputada de Compromís ha recordat que “el mateix Cabré quan era secretari autonòmic de Justícia va assegurar que la primera pedra d’estes instal·lacions seria una realitat en 2011, una data que ja aleshores se sumava a una llarga de promeses incomplertes i d’enganys a la ciutadania”.

Per la seua banda, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha lamentat “que l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, no haja sigut capaç d’aconseguir una inversió en este projecte per part de la Generalitat i haja tolerat que ens hagen pres el pèl a tots els alacantins i alacantines”.

“Abans d’assegurar-se un lloc en Les Corts, Castedo hauria d’haver-se preocupat per arrancar altres compromisos més importants dels seus companys de València, entre els que destaca esta Ciutat de la Justícia, bàsica per garantir un servei digne als ciutadans”, ha apuntat el coordinador de Compromís per Alacant.