La coalició critica que el Govern central no es comprometa amb el projecte original de l’edifici

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha lamentat hui que “el Govern central, presidit per Mariano Rajoy, no done garanties sobre el futur desenvolupament de Casa Mediterráneo i, per tant, pose en interrogant el potencial d’una infraestructura clau per a la diplomàcia de l’Estat espanyol, però també per a la revitalització de la ciutat d’Alacant”.

Bellido ha realitzat estes declaracions després de que l’Executiu haja contestat a la pregunta formulada pel diputada de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, sobre el futur de Casa Mediterráneo. En ella, el Govern del PP es compromet a “completar l’obra”, però no fa cap referència al projecte original del centre, que és el que assegura que se li puga donar un ús adequat.

En este sentit, el coordinador de la coalició ha explicat que “és una bona notícia que es vagen a portar a terme les obres de tancament de l’edifici –que es fan a càrrec dels romanents de Casa Mediterráneo i, per tant, no apareixen als pressupostos- perquè seria un gravíssim error abandonar la construcció sense poder donar-li cap ús”.

“Tanmateix, esta és una solució temporal que no pot acabar amb el projecte inicial, en el que s’inclouen el saló de grau, l’escenari i les oficines, elements que són necessaris per poder convertir Casa Mediterráneo en un vertader instrument diplomàtic capaç d’acollir les activitats necessàries per aconseguir el diàleg i la cooperació entre els països riberencs”, ha apuntat Bellido, que s’ha mostrat també “en contra de la forta rebaixa en les aportacions del Govern central”.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha lamentat que “tant la Generalitat Valenciana com l’Ajuntament Alacant no hagen complert els seus compromisos i només hagen abonat una petita part dels diners que asseguraren que destinarien a este projecte”.

Mestre ha criticat que “l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, no s’haja preocupat en defensar este projecte com sí ho va fer amb activitats amb un benefici prou més qüestionable per a la ciutat, com la Volvo Ocean Race”.  

“Castedo ha tingut l’oportunitat de defensar i exigir un projecte que regeneraria l’entrada sud de la ciutat, que revitalitzaria vida dels barris de la façana litoral, que ompliria Alacant d’activitats culturals i que la situaria com a referent en els àmbits de la cooperació, la cultura i el pensament, però ha preferit no fer-ho i ara totes les alacantines i alacantins pagarem les conseqüències”, ha indicat el portaveu, que ha afegit que “Compromís per Alacant seguirà reclamant el projecte inicial de l’edifici”.