La coalición registra una queixa per recolzar les demandes de les plataformes

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha reclamat hui que “es faça un canvi en les polítiques i que es prioritzen les ajudes a aquelles persones que pitjor ho estan passant, entre les que es troben els dependents i les seues famílies, que porten anys esperant les ajudes que van garantir tant l’Administració autonòmica com la central”.

Bellido ha realitzat estes declaracions abans de registrar una queixa al Síndic de Greuges per a sol·licitar la seua intercessió davant la Conselleria de Benestar Social i que resolga els terminis d’aplicació de la llei 18/2011 de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una iniciativa amb la que es recolzen les demandes fetes des de les plataformes en Defensa de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència de la Comunitat Valenciana. En el registre ha participat també Luís Falcó, membre de Compromís.

En este sentit, el coordinador de Compromís per Alacant ha explicat que la intenció és “aportar el nostre gra d’arena i recolzar la tasca que estan fent des d’estes plataformes que són les que realment treballen dia a dia per visibilitzar un dels majors problemes socials amb el que ens trobem actualment, que són eixes persones dependents que necessiten ajudes i necessiten de la solidaritat i la cooperació dels governs”.

“No podem viure al dictat dels mercats i del que marquen les agències de rating, que el que estan fent en estos moments és terrorisme financer”, ha denunciat Ignasi Bellido, que ha destacat que “quan es va aprovar la llei estatal de dependència va generar una il·lusió entre els afectats i ara s’ha transformat en frustració, perquè la mesura no s’ha dotat de fons, sinó que els diners s’han destinant a altres coses”.

Per la seua banda, Luis Falcó ha denunciat que “les xifres oficials ens parlen de 12.000 expedients de dependents sense resoldre des de fa anys i anys, un fet que deixa als afectats i a les famílies en una situació de caos”.

“A això se suma el fet que no es resolen els PIA (Programa Individual Atención), que es redueixen els centres de dia i, per descomptat, que el govern de Mariano Rajoy haja anunciat una retallada de 10.000 milions d’euros, 1.000 en el País Valencià, dels que bona part afectaran a les partides en sanitat i, per tant, agreujarà la situació dels dependents”, ha explicat, que ha recordat que “les polítiques estatals han anat directament contra els col·lectius de dependents al reduir les partides a serveis socials i la mateixa dotació pressupostària a la llei de dependència”. 

Luis Falcó, que ha anunciat que Compromís per Alacant recolza la manifestació del pròxim diumenge contra estes retallades, ha indicat que la intenció de registrar la queixa en el Síndic és “demanar a esta institució que prenga les mesures oportunes per solucionar esta situació degradant i garantir als dependents una vida digna”.

“Alhora, proposem que es posen en marxa plans de qualitat per optimitzar els recursos que es destinen a dependència per a arribar a més gent i evitar que es destinen diners a forats negres, com ha fet l’Ajuntament amb el barracó de l’edifici de veïns del barri del Pla”, ha conclòs Falcó.