La diputada de Compromís Mireia Mollà ha insistit hui en la necessitat de que “la Generalitat es faça càrrec dels centres socials on es desenvolupa l’Obra Social de la CAM i garantisca la continuïtat de les activitats culturals i mediambientals que fins ara ha desenvolupat la caixa amb molt bons resultats”.

Mollà ha indicat que “és una bona notícia que el Banc Sabadell es comprometa en el desenvolupament de l’Obra Social, tanmateix les declaracions fetes pels responsables de l’entitat catalana recentment demostren que l’objectiu és orientar la nova fundació que ha de crear-se encara a les ajudes als emprenedors, desentenent-se en certa manera de les activitats culturals, mediambientals i solidàries”.

“Entenem que l’aposta pels emprenedors és molt positiva, però seria molt greu que es deixara perdre la tasca que tradicionalment ha vingut desenvolupat la CAM i de la que, segons les dades de la caixa, es van beneficiar més de 4,4 milions de persones durant l’any 2010”, ha destacat la diputada de Compromís i ha alertat de que “l’Obra Social ja ha sofert una retallada del 60% per a 2011, respecte a l’any anterior”.

Mireia Mollà ha recordat que l’Obra Social de la CAM està integrada al País Valencià per sis aules de la CAM, un auditori, un centre d’art, un centre CAMON, sis sales d’exposicions, una biblioteca, dues cases-museu, una aula jove, tres centres educatius de Medi Ambient i un centre concertat.

En este sentit, la diputada ha assenyalat que “Compromís ja ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) en la que s’inste al Consell a que es faça càrrec d’estos centres a través d’un acord amb el Banc Sabadell”. La iniciativa està previst que es debata en la Comissió d’Economia la pròxima setmana.

“La Generalitat ha participat de l’enfonsament de la CAM i ha permès que els ciutadans perderen la seua caixa d’estalvis, per això reclamem que, com a mínim, es comprometa ara en mantenir una de les principals tasques culturals i mediambientals que s’han desenvolupat a les comarques d’Alacant i a la resta del País Valencià”, ha explicat Mireia Mollà.