El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha reivindicat hui que “l’oferta museística i cultural d’esta ciutat estiga coordinada i cohesionada, doncs esta qüestió és bàsica per dotar la nostra proposta turística d’un valor afegit que la faça molt més atractiva per als visitants”.

“En l’actualitat Alacant compta amb espais de referència com el Marq o el Maca, però la qualitat de les diferents sales d’exposició que existeixen actualment en la ciutat és molt desigual i es desaprofita el potencial cultural que podria donar en el seu conjunt”, ha explicat Ignasi Bellido.

En este sentit, el coordinador local de la coalició ha demanat que “les diferents administracions concreten una organització comú d’estos contenidors culturals i museístics, que posen en marxa una planificació i establisquen uns objectius per dotar d’utilitat l’oferta museística”.

“Alacant necessita anar més enllà del sol i platja i equiparar-se a altres ciutats com Bilbao, Madrid o Barcelona que atrauen un gran nombre de visitants precisament per la rica oferta cultural amb què compten i que completa altres aspectes que pot oferir la ciutat”, ha indicat Bellido, que ha afegit que “apostar per este tipus de turisme és bàsic també per desestacionalitzar l’arribada dels turistes”.

El coordinador de Compromís per Alacant ha conclòs que “dates com hui, en què se celebra el Dia dels Museus, es fa palès quantes oportunitats ha perdut Alacant a l’hora de crear-se una imatge, però entenem que encara es pot revertir esta situació i situar-la com un referent cultural si es treballa en la direcció adequada”.