La diputada Mireia Mollà diu que la situació evidència que la solució que donà Governació fou un pegat

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha criticat hui que “no s’haja pogut utilitzar l’helicòpter de les comarques d’Alacant destinant a incendis forestals per a intervenir en la lluita contra el incendi declarat hui a Polop”.

Mollà ha explicat que “en abril la Conselleria de Governació va decidir que l’helicòpter que utilitzava la brigada helitransportada passaria també a ser usat per a emergències mèdiques, però la realitat és que els brigadistes ja no poden fer ús d’esta aeronau per les dificultats que comporta incorporar el seu equip a la nau medicalitzada”.

“Aleshores el conseller Serafín Castellano va assegurar que esta acumulació d’usos en l’helicòpter no repercutiria en la qualitat del servei, però hui s’ha fet evident que és incompatible l’ús de l’helicòpter per a emergències mèdiques i incendis forestals”, ha indicat.

La diputada de Compromís ha continuat dient que “al no poder usar l’aeronau en base a Mutxamel, que haguera tardat deu minuts en arribar a Polop, s’ha hagut de mobilitzar a la de València, que pot tardar fins un 30 minuts, un increment de temps que pot ser essencial en el cas d’un incendi com este”.

Mollà, que ha preguntat que “què haguera passat si s’haguera declarat també un incendi a València este matí i els helicòpters d’allà no hagueren pogut venir”, ha assenyalat que “estes són les conseqüències de retallar fins i tot en seguretat, ja que si es mantingueren dos helicòpters, com havia fins gener, en lloc d’un no ens trobaríem amb estos problemes”.