La diputada Mireia Mollà critica també que no hi haja beneficis concrets per als veïns de Sant Joan

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha alertat hui de que “la implantació de la Universitat Catòlica d’Alacant (UCA) a Sant Joan provocarà la duplicació de titulacions fins i tot en un mateix municipi i això dificultarà notablement la inserció laboral dels titulats”.

Mollà ha realitzat estes declaracions en el dia que està previst que l’Ajuntament de Sant Joan, governat pel PP, firme el conveni amb la Fundación San Antonio per a la implantació d’este centre universitari al municipi.

La diputada de Compromís ha recordat que “el que ens ha portat a la crisi, entre altres qüestions, és un model irracional de duplicitats i despesa innecessària, com ocorre amb administracions com les Diputacions provincials, i, per tant, no entenem com no s’ha fet un estudi que determine la idoneïtat o no de posar en marxa esta universitat a una zona on ja existeixen dues universitats públiques i altres centres privats”.

“Esta acumulació de títols saturarà l’oferta de la zona i provocarà que hi haja un gran nombre de titulats de les mateixes carreres, el que farà més difícil encara que després puguen accedir al mercat laboral”, ha afegit.

Mollà ha assenyalat que “en un context de retallades a les universitats públiques i de redefinició del mapa de titulacions, no entenem per què el Consell no es pronuncia sobre la previsible obertura de la UCA a Sant Joan”.

“Alhora, els beneficis que puga aportar la universitat al municipi de Sant Joan són només una possibilitat, ja que el conveni no concreta com revertirà en la ciutadania la implantació de la UCA en una parcel·la pública”, ha conclòs la diputada de Compromís.