El diputat al Congrés, Joan Baldoví, lamenta que el Govern perseguisca només els perceptors de les prestacions per desocupació

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha reclamat hui que “el Govern pose en marxa mesures efectives per lluitar contra els empresaris que promouen l’economia submergida, un frau especialment present a les comarques d’Alacant, on es registra el major índex de treball clandestí”.

Baldoví ha realitzat estes declaracions en conèixer la contestació del Govern a una pregunta que havia realitzat sobre esta problemàtica. En la resposta, l’Executiu es limita a indicar que la xifra d’altes d’ofici o induïdes i les infraccions a estrangers al País Valencià descendiren en 2011, mentre que el import dels expedients liquidatoris també es reduí en 5.000 euros durant l’any passat i respecte a 2010.

“Tanmateix, l’informe anual del Ministeri de Treball indica que Alacant és la província on més treball submergit s’ha detectat i davant esta situació l’únic que proposa el Govern de Mariano Rajoy és un pla que se centra en descobrir els fraus en les prestacions de la Seguretat Social, en lloc de perseguir els empresaris que donen treball de manera irregular”, ha explicat el diputat.

Joan Baldoví ha continuat dient que “les actuacions polítiques han d’anar dirigides contra aquells que s’aprofiten de les persones que més estan patint la crisi i que es veuen abocades a acceptar un treball en negre, però ja hem comprovat que este Govern del PP prefereix fer una amnistia fiscal per als defraudadors”.

“El PP demostra una vegada més que no l’importa deixar de costat a aquells que més estan patint la crisi al promoure una reforma laboral que fomenta el treball precari i evitar perseguir els empresaris que promouen l’economia submergida, un fenomen que denigra encara més les condicions dels treballadors i que redueix els ingressos a les arques públiques necessaris per mantenir l’Estat del Benestar”, ha conclòs el diputat de Compromís-Equo.