El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha denunciat hui que “les places d’aparcament per a minusvàlids en superfície de l’Hospital General han sigut eliminades després de que es posara en marxa un nou pàrquing privat al centre sanitari”.

Mestre ha explicat que “per a les persones minusvàlides és molt més fàcil accedir a l’hospital des de la superfície que fer-ho des del pàrquing, però ni el centre ni la concessionària del servei han mostrat cap intenció de tornar a habilitar estos aparcaments reservats”.

“A més, no s’ha establert cap control de les places reservades al pàrquing i, per tant, són utilitzades indegudament i tampoc es pot avisar la grua per a que retire estos vehicles”, ha apuntat.

En este sentit, el portaveu de la coalició ha assenyalat que “hi ha diferents solucions que permetrien garantir l’accés sense dificultats per a les persones amb mobilitat reduïda, com podria ser que s’autoritzara a estos ciutadans accedir a esta zona en superfície o que es pose un parquímetre i s’habiliten places d’aparcament pròximes a les zones d’hospitalització i consultes externes”.

Per la seua banda, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha apuntat que “hem sol·licitat al nostre grup parlamentari que demane una còpia del contracte de concessió del pàrquing per saber quines referències hi havia sobre estos aparcaments reservats per a minusvàlids, si es demanava o no la seua supressió”.

“L’Administració ha de donar una resposta immediata i garantir els drets de les persones amb mobilitat reduïda, per tant, des de Compromís no anem a admetre que se seguisca ignorant este tema i treballarem per a que se solucione en el mínim temps possible”, ha conclòs Ignasi Bellido.