Compromís per Alacant ha registrat en les administracions públiques diferents preguntes ciutadanes sobre Alacant, a través de la iniciativa “Volem Saber”, una eina que permet a qualsevol persona plantejar les qüestions que considere oportunes a través del web volemsaber.com i les xarxes socials i que la coalició s’encarrega després de tramitar en el òrgan que corresponga: ajuntament, Corts Valencianes, Congrés dels Diputats o Parlament Europeu.

La iniciativa ha sigut presentada hui davant l’Ajuntament pel diputat de Compromís en Les Corts Fran Ferri; el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, i el portaveu de l’àrea socioambiental, Luis Falcó.

En concret, Bellido ha explicat que “hui anem a registrar en l’Ajuntament preguntes que els ciutadans i ciutadanes ens han formulat sobre aspectes com el futur del Pont Roig, les males olors del Barranc de les Ovelles, els incompliments de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià per part del consistori o la caiguda de diversos exemplars de palmeres en el casc urbà”.

El coordinador de la coalició ha apuntat que “a Compromís, modestament, amb els nostres recursos, volem posar a disposició dels ciutadans esta eina per a que ens envien les seues preguntes” i ha afegit que “el que en estos moments diferencia els bons governs dels mals governs i les polítiques del segle XXI de les polítiques ràncies és la comunicació que mantenen amb els ciutadans”.

Així mateix, Luis Falcó ha indicat que “la campanya ha tingut molt bona acollida entre els ciutadans d’Alacant i demostra que el teixit social té ganes d’implicar-se en els afers públics i obtenir respostes dels seus governs i canviar les males dinàmiques d’institucions com l’Ajutament d’Alacant, que no exerceix este paper de transparència”.

Per la seua banda, Fran Ferri ha detallat que “esta iniciativa naix de reunions amb associacions que treballen per la transparència dels governs en el context europeu, on destaquen negativament els casos d’Espanya i la Generalitat Valenciana, l’autonomia menys transparent”.

“L’objectiu final és proposar una Llei de Transparència que presentarem pròximament en Les Corts i que busca que la administració siga transparent amb els temes econòmics, que detalle les contractacions de personal i a què van destinades les ajudes que es presten, com podria ser la que rep la Fòrmula 1”, ha destacat Ferri, que ha continuat dient que “volem que esta normativa regule també la participació activa dels ciutadans en la política, així com l’alliberament de dades per part de l’administració”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “hi ha anàlisis que indiquen que si l’administració autonòmica allibera les seues dades es generaria un moviment econòmic de 200 milions d’euros i es crearien 4.000 llocs de treball en un període de 10 anys”.

“Els ciutadans tenen dret a saber com funcionen les administracions, a què es destinen els seus diners, a participar en les decisions públiques  i per això anem a proposar al Govern valencià esta llei per acabar d’una vegada amb la seua opacitat i el seu obscurantisme”, ha subratllat Ferri, que ha assegurat que el web volemsaber.com ha registrat ja més de 300 preguntes en les dues setmanes que porta en marxa.