La coalició reclama la seua neteja i condicionament

El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha afirmat hui que “l’objectiu de l’Ajuntament de derrocar el Pont Roig suposaria una gran despesa per a les arques públiques que no és necessària, doncs esta infraestructura continua sent útil per unir les parts nord i sud de la ciutat, separades per l’urbanisme irracional dels anys seixanta que encara patim”.

Mestre ha realitzat estes declaracions després que la Gerencia d’Urbanisme haja confirmat a Compromís que vol desmantellar el pont. La informació prové d’una pregunta ciutadana realitzada a la pàgina web www.volemsaber.com que la coalició va enviar al registre municipal.

El portaveu ha explicat que “des de Compromís considerem que després de dues dècades el Pont Roig segueix complint la funció per la qual va ser dissenyat: completar la circumval·lació que solucionara els problemes de trànsit del centre i comunicar barris que havien quedat desconnectats i amb greus carències en matèria de mobilitat”.

“És cert que en l’actualitat esta infraestructura es troba en unes condicions dolentes, que té poca il·luminació, que els seus baixos estan descurats i que no s’aposta pel vianant, però estes són qüestions que poden quedar resoltes amb voluntat per part de l’Ajuntament i que, per descomptat, són més barates que els 15 milions d’euros que costaria derrocar el pont”, ha destacat.

Tomàs Mestre ha continuat dient que “des de Compromís proposem també que es controle la velocitat del trànsit rodat per reduir la contaminació acústica i mediambiental”.

El portaveu de Compromís per Alacant ha afirmat que “en definitiva, el que demanem a l’equip de Sonia Castedo és que reconsidere la seua postura i aposte per fórmules més sostenibles que permeten estalviar diners i mantenir el patrimoni arquitectònic de la nostra ciutat”.