El coordinador de Compromís per Alacant recorda que la coalició ja ho denuncià quan es va convocar el concurs  

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha assegurat hui que “l’equip de govern del PP ja no té un mínim de pudor a l’hora d’adjudicar a l’empresari Enrique Ortiz contractes milionàries plenes d’irregularitats, com és el cas de la neteja dels col·legis de la ciutat i les dependències municipals”.

Bellido ha explicat que “la Junta de Govern ha aprovat hui que Cívica, l’empresa d’Ortiz, siga la més valorada a l’hora d’emportar-se esta contracta i ho ha fet sense resoldre les al·legacions que han presentat les altres empreses perquè no consideren adequats els criteris de valoració”.

“Sembla que l’equip de Sonia Castedo ni tan sols s’ha molestat en seguir els tràmits lògics, que passarien per contestar a les al·legacions de les altres empreses que opten a la contracta”, ha destacat el coordinador, que ha afegit que “a més, de manera inexplicable s’ha atorgat a la proposta d’Ortiz, la més cara, la puntuació màxima als criteris subjectius mentre era una altra la que guanyava als criteris objectius”.     

Ignasi Bellido ha continuat dient que “este resultat es veia vindre des que es va convocar el concurs, doncs aleshores des de Compromís ja vam denunciar que hi havia aspectes irregulars, com la relació de centres que contenia dependències que estan tancades actualment i no es netegen”, al mateix temps, ha afirmat que “també s’incloïa una relació de treballadors en la que figuraven persones jubilades i, fins i tot, mortes”.

El coordinador de Compromís per Alacant ha apuntat alhora que “el concurs es va presentar als mesos d’estiu, quan la resta d’empreses no podien visitar els col·legis per saber quines necessitats tenia cada centre” i ha ressaltat també que “no és normal que es presente una contracta que, només pel cost dels treballadors, seria deficitària”.

“Este concurs presentava tantes irregularitats que des de Compromís vam sol·licitar que s’anul·lara i es tornara a posar en marxa el procés, però lluny d’això l’equip de Castedo ha seguit endavant cometent encara més irregularitats”, ha lamentat Bellido.

El coordinador local ha indicat que “és indecent que un Ajuntament tinga esta manera de procedir amb un empresari que, a més, està sent investigat per haver-se beneficiat presumptament pel govern municipal a canvi de regals, un actitud que fa a l’equip de govern del PP encara més obscur i més sospitós”.

“Des de Compromís apostem per la municipalització d’este servei, que estalviaria diners a l’Ajuntament, però, com a mínim, demanem que la seua adjudicació, que es licita per més de 15 milions d’euros, es faça de manera clara i transparent, unes característiques que Castedo ha oblidat al llarg de tot el seu mandat”, ha conclòs Bellido.