El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha lamentat hui que “el nostre Ajuntament torne a situar-se un any més a la cua de transparència informativa, un fet que és conseqüència de la gestió opaca que realitza l’equip de govern del PP, que es nega sistemàticament a facilitar la informació pública a la ciutadania”.

 

Mestre ha explicat que, “segons l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) que ha realitzat la ONG Transparencia Internacional España, el consistori alacantí ocupa el lloc 84 dels 110 analitzats, amb prop de vint punts menys que la mitjana”.

 

“En concret, l’equip de Sonia Castedo ha rebut 52,5 punts de 100, cinc menys dels que va aconseguir en 2010, un fet que demostra que, lluny de corregir esta situació, el govern municipal del PP ha continuat amb la seua dinàmica obscurantista”, ha denunciat el portaveu.

 

Tomàs Mestre ha destacat que “Transparencia Internacional España realitza esta tasca com a part del seu treball per combatre la corrupció i, en este sentit, no és casual que un dels Ajuntament més opacs de l’estat tinga a la seua alcaldessa i al seu predecessor imputats pels presumptes delictes de revelació d’informació privilegiada, tràfic d’influències i suborn”.

 

El portaveu ha assenyalat que “des de Compromís per Alacant reivindiquem contínuament pràctiques transparents en la gestió d’este Ajuntament i per això portem mesos registrant les preguntes que els ciutadans fan a través del web www.volemsaber.com, per a que l’equip de govern les responga i complisca així amb les seues obligacions”.

 

“De fet, després de les reivindicacions de Compromís, l’Ajuntament ha accedit a penjar el projecte de pressupostos al web municipal, una decisió que el consistori hauria de repetir amb tota la informació destacada, ja que els ciutadans tenen dret a estar ben informats”, ha conclòs Tomàs Mestre.