La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “des de la nostra formació condemnem el crim masclista que va acabar ahir amb la vida d’un dona de 35 anys a Calp i exigim a la Generalitat i el Govern central que deixen de retallar en prevenció i en atenció a les víctimes,  doncs no podem donar un pas enrere en esta lluita”.

 

Mollà ha indicat que “en les només quatre setmanes que portem de 2013 ja han sigut assassinades tres dones a tot l’Estat, una xifra que demostra que hem de seguir destinant molts recursos per combatre el masclisme a la nostra societat i també a garantir la protecció de les dones que pateixen esta violència”.

 

“Tanmateix, ens trobem amb què el Govern central ha retallat més d’un sis per cent la partida destinada a la prevenció integral de la violència de gènere, que el Consell tanca oficines d’atenció a les víctimes de violència masclista o que no paga a les cases d’acollida”, ha denunciat la diputada de Compromís.

 

Mireia Mollà ha assenyalat que “el problema s’agreuja més si tenim en compte que les retallades encara són majors en les partides generals sobre igualtat, el que demostra que la rebaixa de la inversió en este àmbit no és una qüestió econòmica, sinó ideològica, doncs el PP demostra no lluitar decididament contra el masclisme”.

 

Davant esta situació, la diputada de Compromís ha exigit que “les diferents administracions porten a terme accions contundents i dignament finançades per a lluitar contra este greu problema, que afecta a tots els ciutadans i ciutadanes”.