El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha lamentat hui que “la Conselleria de Sanitat ignore les reclamacions que s’han fet per a que es tornen a habilitar places d’aparcament en superfície per a minusvàlids a l’Hospital General”.

 

Mestre ha explicat que “quan es va posar en marxa el nou aparcament privat, estes places per a vehicles adaptats en superfície van ser eliminades i es van traslladar a l’interior de l’infraestructura, fent molt més difícil la mobilitat per a les persones que presenten alguna minusvàlua”.

 

“En la resposta de Conselleria al grup parlamentari Compromís es detalla el nombre de les places d’aparcaments reservats per a persones amb discapacitat i que estes se situen al costat d’eixides d’emergència accessibles, però no es reconeixen les mancances de l’aparcament, que ha sigut denunciades en diferents ocasions per col·lectius com Alicante Accesible”, ha subratllat.

 

El portaveu de Compromís per Alacant ha indicat que “les places d’aparcament reservat s’han col·locat a prop d’eixides d’emergència, però no d’ascensors, de manera que estes persones han de desplaçar-se durant un llarg recorregut fins l’eixida de vianants, un trajecte que encara és més llarg fins l’entrada d’hospitalització i de consultes externes”.

 

“A més, les màquines expenedores de bitllets no están habilitades per a estes persones, que no poden arribar a la ranura de les monedes, la pantalla i el lector”, ha criticat Tomàs Mestre, que ha destacat que“des de la Gerència de l’Hospital s’impedeix l’habilitació de places d’aparcament per a minusvàlids en superfície, però sí es permet que aparquen motos i cotxes oficials”.

 

En este sentit, el portaveu de Compromís per Alacant ha apuntat que “des de l’administració s’ha de donar ja una solució a este problema i garantir a les persones amb mobilitat reduïda que poden desplaçar-se sense limitacions a un edifici públic com és l’Hospital General”.