El diputat de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha presentat una sèrie de preguntes parlamentàries en les que es demana al Govern central “que explique si estan estudiant mesures legislatives cautelars per paralitzar els desnonaments derivats, un fenomen que fa encara més tràgic este problema que es multiplica arreu de l’Estat”.

 

Baldoví ha indicat que “malauradament cada vegada s’estan fent més habituals els casos de desnonaments derivats o dobles desnonaments, és a dir, que persones que avalaren a altres ja desnonades es queden sense casa perquè els deutors no poden seguir pagant les seues vivendes ja subhastades”.

 

“A causa d’això ens trobem amb que famílies que s’han vist obligades a marxar a casa dels pares perquè els han desnonat, veuen com també embarguen la casa d’estes persones que els van avalar el crèdit, en conseqüència, pateixen un doble desnonament”, ha alertat el diputat de Compromís. 

 

Joan Baldoví ha assenyalat que “esta situació es podria resoldre amb l’aplicació de la dació en pagament, ja que d’esta manera el deute amb el banc quedaria saldat amb el lliurament de la vivenda i les persones no haurien de quedar-se hipotecades de per vida tot i haver estat desposseïdes de les seues cases”.

 

“Per tant, entenem que, com a mesura exprés, s’hauria de portar a terme esta moratòria d’estos desnonaments d’avalistes solidaris fins que no es resolga definitivament el problema amb una Llei Hipotecària justa”, ha ressaltat.

 

A més, el diputat, que ha recordat que cada dia s’executen a l’Estat una mitjana de 530 desnonaments, ha sol·licitat que el Govern li explique “si pensa prendre també altres mesures que requereixen urgència, com l’aprovació de les negociacions directes de l’administració amb les entitats bancàries o deixar en suspens els expedients amb les forces de seguretat”.

 

“Des de Compromís reclamem esta mesura de caràcter urgent, però entenem que el Govern ha de donar una solució real al drama dels desnonaments amb un canvi efectiu de la Llei Hipotecària per a que deixe d’emparar les estafes que es cometen cada dia amb el desnonament de persones que res tenen a veure amb l’origen d’esta crisi”, ha conclòs Joan Baldoví.