El portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha afirmat hui que “volem que el Govern central concrete quin és el preu que tindran les tarifes ‘low cost’ de l’alta velocitat que va anunciar en gener, doncs és necessari garantir que continuarà havent un transport assequible entre la nostra ciutat i Madrid”.

 

Mestre ha indicat que “celebrem que el Ministeri de Foment haja decidit que es posaran a la venda estos bitllets a preu reduït, tanmateix, estos només estaran disponibles si es compren amb mesos d’antelació”.

 

“Per això, demanem a este organisme que indique si, tot i l’arribada de l’AVE, es mantindran trens més barats, com és el cas de l’Alvia, o si també s’aplicaran descomptes significatius i es faran promocions, tot i que el bitllet no siga comprat amb una antelació de mesos”, ha assenyalat.

 

El portaveu de Compromís per Alacant ha assegurat que “el Govern ha de garantir que tots els ciutadans poden accedir a uns mitjans de transport dignes, especialment en este context de crisi econòmica”.

 

D’altra banda, Tomàs Mestre ha destacat que “el fet de que l’alta velocitat arribe a Alacant no pot fer oblidar al Ministeri de Foment les deficiències que patim en el servei de rodalies, com tampoc pot amagar que no tenim un tren de la costa i que l’aeroport no compta amb cap connexió ferroviària”.