El diputat de Compromís Fran Ferri ha assegurat hui que “des de la nostra formació volem denunciar l’exili forçós al que ens estan portant a la joventut valenciana, una situació que ve donada per les polítiques nefastes del PP a totes les administracions on està present”.

 

Ferri ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha ofert hui a l’estació de trens d’Alacant per simbolitzar este exili al que s’estan veient obligats molts joves. En l’acte ha estat present també el secretari de Joves amb Compromís de l’Alacantí, Raül García, i altres membres del col·lectiu.

 

El diputat ha explicat que “la Generalitat Valenciana, qui té les competències en polítiques actives d’ocupació, ha desenvolupat un pla d’ocupació juvenil que no pot tirar endavant perquè no compta amb finançament per part del Govern de l’Estat i perquè ha destinat part dels diners previstos per a este programa en l’ERO d’una fundació l’objectiu de la qual era crear treball”.

 

“Per tant, ens trobem amb la paradoxa de que diners que estava previst invertir en ocupació juvenil han acabat destinats a crear desocupació”, ha destacat Ferri, que ha afegit que “les 100 mesures anunciades per Rajoy per a fomentar l’auto-ocupació i acabar amb l’atur juvenil són en realitat 100 mesures destinades a ocultar l’atur”.

 

En este sentit, el diputat de Compromís ha assegurat que “estes mesures obligaran a les empreses a crear dos places per a cada lloc de treball, malpagant els joves i condemnant-los a la temporalitat, a treballs indignes i, per tant, abocant a tota una generació a tenir un futur incert i haver d’exiliar-se per trobar una feina digna”.