El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat hui que “no sabem fins on han d’arribar els desperfectes i les mancances de l’IES Jorge Juan per a que la Conselleria d’Educació recapacite i recupere el projecte de rehabilitació del centre, que és el més antic de la nostra ciutat”.

 

Bellido ha realitzat estes declaracions després que ahir el temporal derroqués part del mur i les tanques d’una de les pistes de l’institut, amb les repercussions que este fet podria haver tingut si s’haguera produït un dia lectiu.

 

En este sentit, el secretari local ha assenyalat que “este enderrocament evidencia el mal estat de l’institut” i ha recordat que “Conselleria va prometre una reforma integral que el convertiria en centre de referència, però finalment va renunciar al projecte en 2011, deixant sense solucionar totes les seues mancances”.

 

“Fa només un mes la consellera María José Catalá ratificava la seua negativa a rehabilitar el centre en la contestació a una pregunta formulada per la nostra diputada Mireia Mollà, de manera que el Govern valencià està decidit a abandonar l’IES Jorge Juan, amb el perill que això suposa per a la comunitat educativa”, ha assenyalat.

 

Ignasi Bellido ha apuntat que “els centres educatius han de ser una prioritat per a la Generalitat, que ha de garantir als alumnes unes condicions dignes per a rebre el seu ensenyament, però el Govern del PP ha preferit invertir estos diners en grans esdeveniments al llargs dels anys i ara patim les conseqüències, com demostra el cas del col·legi Hispanitat de Santa Pola”.