El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha demanat hui “la posada en marxa de l’Ens Metropolità de Transport Públic (EMTP), un organisme que, amb vertadera voluntat política, garantiria una mobilitat sostenible en l’àmbit comarcal i permetria solucionar els problemes de trànsit que pateixen Alacant i els municipis pròxims”.

 

Bellido ha explicat que “els problemes registrats durant les últimes setmanes amb el servei del TAM demostren la necessitat de que estes ciutats compten amb un pla de mobilitat, que ha d’obrir-se a la participació de la ciutadania i ha de servir per racionalitzar el transport de la comarca”. 

 

El secretari de Compromís per Alacant ha recordat que “este organisme hauria d’estar format per la Generalitat Valenciana i els ajuntaments de l’Alacantí, a més dels agents socials vinculats a la mobilitat per tal d’assegurar un sistema consensuat i sostenible”.

 

Alhora, Ignasi Bellido ha assenyalat que “l’actual proposta del PMUS que ha llançat l’Ajuntament d’Alacant naix incompleta al no tindre en compte la dimensió metropolitana de la mobilitat i pels impediments a una participació ciutadana amplia en la seua diagnosi i propostes”.

 

Per tant, el secretari de Compromís per Alacant ha indicat que “reclamem als ajuntaments de la comarca i el Consell que, ara que s’està tractant la mobilitat de la comarca, no es queden només en pegats, sinó que siguen ambicioses i desenvolupen este ens per tal de dotar a la ciutadania d’una mobilitat digna i pròpia del segle XXI”.