La diputada de Compromís Mireia Mollà ha exigit hui que “el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, explique per què no es compta amb un segur que cobrisca despeses imprevistes d’esta administració, com és la possible indemnització a les víctimes contagiades per hepatitis C a l’Hospital de la Marina Baixa”.  

 

“En concret, volem          que el conseller ens aclarisca per què es va prendre en 2011 la decisió de no seguir contractant este segur que, a més, donava cobertura als treballadors sanitaris, tenint en compte que esta decisió pot comportar l’haver d’abonar grans quantitats de diners davant casos com el que es presenta ara”, ha assenyalat Mollà.

 

La diputada ha continuat dient que “la manca de segur de la Conselleria de Sanitat és encara més greu si tenim en compte que la resta d’autonomies sí compten amb esta cobertura i, per tant, anem a exigir la compareixença de Llombart per a que done compte sobre esta situació en cap cas comprensible”.

 

Alhora, Mireia Mollà ha destacat que “evidentment, el conseller de Sanitat també ha de donar explicacions sobre este contagi d’hepatitis C a l’Hospital de la Marina Baixa, indicar per què no es va informar abans sobre els resultats de l’estudi realitzat pel servei d’epidemiològic i aclarir si s’han posat en marxa mesures per evitar que esta situació torne a produir-se”.

 

La diputada ha destacat que “en tot cas, podem veure com les retallades en Sanitat en realitat ens ixen molt cares als ciutadans i ciutadanes, com ja han alertat des del primer moment els professionals sanitaris”.