El secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha afirmat hui que “celebrem el començament de les obres del centre de salut de Benalua, una obra pendent des de l’any 2000 que és bàsica per als ciutadans d’esta zona de la ciutat, però recordem que encara existeixen greus mancances en atenció primària al municipi que no poden seguir ignorades”.

 

En este sentit, Bellido ha assenyalat que “és urgent la construcció dels centres de salut el Garbinet, Francisco Álvarez i la Condomina, ja que la manca d’estes infraestructures provoca greus saturacions en altres centres sanitaris de la ciutat, com és el cas del centre de salut de Cap de l’Horta, on s’atén en l’actualitat el doble de la població establerta per a una zona bàsica de salut”.

 

“A més, esta saturació es registra també a centres com el Florida-Babel o el centre de salut Hospital Provincial-Pla, que suporta una càrrega assistencial de 15.000 persones”, ha afegit.

 

Davant esta situació, el secretari local ha apuntat que “la Conselleria de Sanitat no pot seguir ignorant estes mancances en atenció primària ni actuar com ha fet en el cas del centre de salut de Benalua, on s’han arribat a registrar fins tres licitacions i no ha sigut fins 14 anys després del seu anunci que s’ha fet realitat”.

 

“Dotar a la ciutadania d’uns serveis sanitaris de qualitat és l’obligació del Govern valencià i, en este sentit, des de Compromís per Alacant seguirem reclamant estes infraestructures que la nostra ciutadania necessita per rebre una atenció primària de qualitat”, ha conclòs el secretari local.