El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Alacant, Luis Falcó, ha proposat hui “que l’Ajuntament habilite punts de recollida durant la romeria de la Santa Faç per recollir les canyes que porten els pelegrins, una manera de reduir l’impacte de residus que genera esta commemoració i evitar possible accidents”.

 

Falcó ha explicat que “el consistori ja ha explicat que seran 18.000 les canyes que repartisca per a la romeria, per tant, entenem que la manera d’evitar que estes siguen després tirades o llançades per la ciutat és col·locar estos punts de recollida en llocs estratègics del recorregut: prop del monestir, parades d’autobús o l’entrada d’Alacant, entre altres”.

 

A més, el coordinador de Medi Ambient ha apuntat que “després estes canyes poden ser reutilitzades amb una finalitat ambiental o social, de manera que en la proposta tot són beneficis per al municipi i no entendríem, per tant, que fóra ignorada o rebutjada per l’equip de govern”.

 

Alhora, Luís Falcó ha aprofitat per demanar “un increment dels contenidors de residus que s’habiliten durant la romeria, una manera d’evitar l’acumulació de deixalles que pateix la zona durant este esdeveniment”.