El secretari de Compromís per Alacant, Natxo Bellido, ha explicat hui que “hem registrat cinc reivindicacions que volem elevar al pròxim alcalde que isca escollit del ple del dia 15 de gener, doncs entenem que, davant esta nefasta legislatura, cal posar en marxa unes mesures urgents per canviar el rumb de la situació”.

Bellido ha realitzat estes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a Alacant junt a Maria José Espuch, responsable de l’àrea de la Dona de Compromís Alacant.

El secretari local ha apuntat que “instem a que el plenari tracte i aprove la dimissió de tots els regidors imputats per casos de corrupció i òbriga una comissió d’investigació sobre la corrupció en els mandats anteriors, composada per una representació plural del plenari i amb la participació d’agents cívics i socials”.

“Alhora, demanem la derogació del projecte de PGOU que està pendent d’aprovació en la Conselleria, ja que, com hem denunciat en múltiples ocasions, es tracta d’un plantejament caduc per al municipi, en tant que està pensat per a una ciutat en creixement i, a més, la seua redacció està sent investigada per presumpta corrupció”, ha recordat.

Bellido ha assenyalat també que “instem al plenari a aprovar que Alacant siga una ciutat lliure de desnonaments, amb el suport a polítiques actives de mediació i lluita contra els abusos bancaris, al temps que sol·licitem que s’augmente la plantilla municipal de la Regidoria d’Acció Social per a poder atendre les polítiques de serveis socials, més enllà dels casos d’urgència”.

Així mateix, el secretari de Compromís Alacant ha indicat que “demanem al nou alcalde que audite tots els contractes de l’Ajuntament amb empreses del grup Ortiz i porte a terme un estudi de viabilitat del rescat municipal de la concessió de neteja de col·legis i dependències municipals, adjudicada a finals de 2012 a este empresari, per dos anys, prorrogables a dos anys més”.