El diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, ha reclamat aquest dissabte a la Conselleria de Sanitat que actue “amb rapidesa i intel·ligència” i accelere la presa de decisions en la dispensació del nou fàrmac Sovaldi a tots els afectats per l’Hepatitis C, atès que, segons ha calculat, “a l’actual ritme de vuit afectats atesos al dia, es tardarà sis anys a resoldre el problema d’aquest col·lectiu”.

   Joan Baldoví i el candidat a l’Alcaldia Natxo Bellido al costat de diversos membres de la llista municipal, han mantingut una reunió amb el president de la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C d’Alacant, Víctor Cedillo, per a conèixer la precària situació que pateixen les persones diagnosticades amb aquesta malaltia, que a dia d’avui es calcula que afecta a unes 10.000 persones a la Comunitat Valenciana.

   En el transcurs de la trobada, Víctor Cedillo ha traslladat als membres de Compromís la seua preocupació per que el Ministeri de Sanitat no haja accedit a dotar una partida pressupostària extraordinària per a subministrar el nou tractament a tots els afectats. En l’actualitat, ho reben únicament els que es troben en fases més avançades de la malaltia.

   El Govern central ha previst que les Comunitats Autònomes, a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), doten les partides necessàries per a atendre als afectats en cada regió, partida que en el cas de la Comunitat Valenciana ascendiria a uns 70 milions d’euros.

   “No és el que hem demanat, però a mès, el problema d’aquesta mesura radica en el ritme amb el qual es preveu atendre la demanda del nou fàrmac”, segons ha subratllat Cedillo.
Referent a açò, Baldoví ha remarcat la necessitat que la Conselleria de Sanitat “accelere aqueixos diagnòstics i aqueixa acceptació del tractament a un ritme de 24 persones al dia, perquè així, en un any o un any i mitjà, estiguen tots els malalts d’Hepatitis C tractats amb el nou fàrmac”.

#CompromísAlacant #Hepatitis C

 “No podem estar sis anys esperant, cal resoldre el problema en un any, un any i mitjà per a justament salvar moltes vides”, ha insistit Baldoví.

“Des de Compromís, –ha afegit– defensem que cal fer una clara aposta per la vida, i en aquest sentit entenem que la diligència, el prendre les decisions ràpidament és el que pot ajudar a salvar més vides”.

“Ens queda clar que la Conselleria de Sanitat ha de prendre decisions ràpides sobre aquest tema, cal córrer si volem salvar vides, i per tant, la qual cosa s’ha de fer és accelerar el ritme a l’hora de prendre les decisions i de donar el medicament a aqueixes persones afectades”.