Compromís posarà en marxa un Pla municipal de Promoció de l’activitat física

   Natxo Bellido, candidat a l’Alcaldia de Compromís per Alacant, ha explicat este matí la proposta, continguda en les ‘100 Propostes del Canvi’ d’impulsar activitats per tota la ciutat i dirigides a tots els grups d’edat, des de xiquets/es a persones majors, que promocionen l’activitat física a través d’un Pla Municipal.

Aquesta iniciativa hauria d’incloure mesures per a expressions esportives inclusives i adaptades a necessitats funcionals especials, i posar especial atenció a la realització d’esports arrelats a la cultura popular valenciana i al foment i recuperació de jocs tradicionals.

En paraules de Bellido, este Pla municipal “ha de valdre, a més de la necessitat de potenciar l’activitat física com una ferramenta bàsica en l’adopció d’hàbits saludables, per a generar valors d’integració comunitària, respecte a la diversitat i equitat entre persones i grups amb risc d’exclusió social“.

corredors per l'Esplanada

Aquest programa també ha d’anar “acompanyat de la generalització d’equipaments esportius senzills i accessibles en els jardins, parcs i espais naturals que rodegen Alacant”, com ara Rabassa, la Serra Grossa, el Tossal o Orgègia.

De la mateixa manera, és necessari “un bon manteniment de les actuals instal•lacions esportives municipals existents a la ciutat, així com la possibilitat de poder utilitzar les instal•lacions esportives educatives al marge de l’horari escolar, tot garantint el seu correcte manteniment”.

Igualment, instarem a la Generalitat Valenciana que complisca amb les seues obligacions pressupostàries en el manteniment del Centre de Tecnificació com a espai d’alta qualitat esportiu

 

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, Natxo Bellido, Propostes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *