Des de Compromís per Alacant, a través del seu candidat a l’alcaldia Natxo Bellido, s’ha criticat hui les declaracions fetes ahir des de la candidatura de Sánchez Zaplana al respecte de mantindre el suport a l’ÁTE d’IKEA, “tot i que amb una dosi de maquillatge pròpia d’estos moments preelectorals”.

Però com ha reiterar el candidat de Compromís “este projecte no necessita cosmètica per part del PP, allò que cal és que el PP, i la seua candidata a l’alcaldia, se sumen al que opina la majoria de la ciutat i treballen per la retirada d’un projecte que representa un atemptat a l’equilibri comercial i territorial de la ciutat d’Alacant i del conjunt de les comarques alacantines”.

Des de Compromís, ha declarat Bellido, “no ens fiem de la voluntat real del PP d’atenuar el volum del megacentre comercial projectat i exigim que expliquen clarament als alacantins i alacantines quina és la seua posició real davant d’este tema capital per al disseny urbà de la nostra ciutat”.

 “Han de triar entre protegir els interessos d’Ortiz o els de la ciutat, els dels comerciants, els de l’equilibri territorial, i el PP, la seua candidata a l’alcaldia ho té clar. Tria protegir els interessos d’Ortiz”, ha afegit.

Des de Compromís s’ha assegurat que treballaran en el pròxim Ajuntament d’Alacant i Corts Valencianes per la retirada de l’ATE d’IKEA i començar amb transparència les negociacions amb la multinacional sueca per a que la seua instal•lació en Alacant no vaja acompanyada d’un megacentre comercial.

Com ha conclòs Bellido “compartim allò que diuen els representants dels comerciants d’Alacant: IKEA SÍ, megacentre comercial NO”.