Des de Compromís s’ha posat de manifest la situació judicial dels recents presidents de les diputacions de Castelló, Alacant i València, –Carlos Fabra, Joaquín Ripoll i Alfonso Rus–, els qui en aquests moments “estan o en processos judicials o condemnats i a la presó”. “Entenem que açò no és casual i que la diputació és una institució procliu a açò”, ha assenyalat Natxo Bellido, candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alacant”.

Bellido ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa oferida aquest divendres a les portes de la Diputació Provincial d’Alacant al costat del diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví i diversos membres de la candidatura municipal, que han exhibit cartells amb imatges dels tres presidents de les citades diputacions.

“Creiem que cal fer una administració eficient, que treballe per a la ciutadania, que potencie estratègies territorials que siguen útils per a la ciutat d’Alacant i una administració transparent que siga triada directament per la ciutadania. Per açò denunciem avui la corrupció que ha existit en les diputacions valencianes”, ha afegit Bellido.

A més, ha assenyalat que en un moment com el present, “en el qual estem parlant de racionalitzar al màxim l’administració pública, de vigilar cap a on va cada euro públic, no té cap sentit una institució com la Diputació, que es presta al joc clientelar pel seu funcionament mateix”.

Així mateix, ha considerat necessari “fer una reflexió, de cara al present i al futur, sobre el paper que han de tenir les diputacions, si és que han de tenir algun paper”, i ha avançat que Compromís “emplaçarà al pròxim govern de la Generalitat a plantejar una proposició de llei per a reformar les diputacions i segurament deixar-la en una diputació única que puga estar buida de competències”.

“Entenem que les competències que en aquests moments s’exerceixen des de Diputació, i no estem parlant de tirar a cap funcionari al carrer, perfectament poden fer-se des dels ajuntaments i des de la Generalitat Valenciana”, ha aclarit.

Per la seua banda, Joan Baldoví ha considerat que és una tasca pendent per a la pròxima legislatura “l’abordar, d’una vegada per sempre, la reforma i la supressió d’institucions absolutament caduques i partidistes com les diputacions, que no serveixen més que als interessos personals d’aquests tres cacics que hem tingut al capdavant de les diputacions valencianes”.