El secretari local de Compromís i edil electe de la llista electoral a l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, ha anunciat aquest dimarts que Compromís renúncia a demanar l’Alcaldia de la ciutat com un gest de “generositat i responsabilitat” amb l’actual procés de negociació amb PSOE i Guanyar, i ha avançat que els edils recolzaran al candidat que ambdues formacions decidisquen triar.

  “Compromís entén, per facilitar les coses, per ajudar, per una sentit de la responsabilitat, perquè estem plenament compromeses i compromesos amb el canvi polític en aquesta ciutat i amb la formació d’un nou govern en aquesta ciutat, que calia fer un gest, i el gest és que anem a renunciar a aqueixa petició d’alcaldia que hem fet durant aquestes setmanes”, ha explicat Bellido.

En una roda de prensa oferida este dimarts al costat de les altres dues edils electes de Compromís, María José Espuch y Sonia Tirado, Bellido ha emplaçat al PSOE i a Guanyar al fet que “es posen d’acord, al fet que ens diguen qui és finalment el candidat a l’alcaldia de la ciutat d’Alacant”. “El nostre compromís és que donarem suport a aqueix candidat a l’alcaldia d’Alacant que entre Guanyar i entre el PSOE decidisquen qui és, i per açò, ens posem al servei d’aqueixa persona que ocupa l’alcaldia d’aquesta ciutat”.

A canvi de donar aquest pas, ha aclarit que Compromís “no va a reivindicar gens”, si bé, –segons Bellido–, “la qual cosa sí anem a demanar és una posició visible, important i determinant en el pròxim govern municipal”.

   “Seguim pensant que la gent ha votat pluralitat, que el govern de l’Ajuntament d’Alacant siga plural i aqueixa pluralitat ha d’estar visibilizada políticament, i caldrà veure quins són les formes de visibilizarla”.

En aquesta línia, ha precisat a més que “l’ambició de Compromís és fer un govern, no tres governs paral·lels, un govern que estiga coordinat i que genere estabilitat, però ha reiterat, açò implica que políticament hagen d’estar visibilizadas les tres formacions polítiques i el que implique cadascuna d’elles”.  

“HA ARRIBAT EL MOMENT DE LA POLÍTICA I EL DIÀLEG”

A la reunió de la taula de negociació prevista per a aquest dimarts a la vesprada, on previsiblement es començarà a abordar el repartiment de responsabilitats en el futur govern de coalició, segons ha avançat Bellido, “Compromís acudirà amb una actitud oberta i sense tenir prefixades quins són les regidories que anem a demanar o què és el que finalment es va a tancar”.

   “Òbviament volem tenir responsabilitats de govern importants i que el paper de Compromís estiga ben visible en el pròxim Ajuntament”, ha insistit sobre aquest tema.

Natxo Bellido ha mostrat la seua “satisfacció” pels avanços del procés de negociació, i ha demanat “a la ciutadania i als mitjans de comunicació que entenguen que ha arribat el moment de la política, de la paraula, del diàleg i açò necessita temps per a poder gestionar-se”.

   “Segurament, si hi haguera hagut una majoria absoluta en aquest ajuntament o en altres administracions del País Valencià, tot seria més fàcil, però també sabem tot açò a on ens ha conduït”.

Entre altres coses, ha afegit, “ens ha conduït a una desaparició de la política i a una pèrdua de valor de la democràcia. I la política i la democràcia necessiten temps per a gestionar-se, temps per a dialogar, temps per a posar sobre la taula les coses en les quals no estem d’acord i poder arribar a acords”.

Bellido ha admès també que en un procés de negociació com l’actual, “hi haurà discrepàncies i aqueixes discrepàncies hauran de gestionar-se i haurem d’arribar a acords sobre elles, i açò, òbviament necessita un temps, sabeu que els terminis són ajustats i tenim aquesta setmana per a tractar d’arribar a un pacte que, des de la voluntat de Compromís no s’ha de limitar a un acord d’investidura sinó que ha de ser un acord de govern per a la ciutat d’Alacant”.

ORDENANÇA MUNICIPAL DE LA VIA PÚBLICA

Per altra banda, a preguntes dels periodistes, Bellido s’ha referit a la preocupació de diversos col·lectius per la actual ordenança municipal de la Via Pública la situació dels anomenats veladores i per la regulació de l’activitat de les terrasses en el centre de la ciutat.

En aquest sentit, Bellido ha demanat a la ciutadania “una mica de paciencia” i ha promès que l’Ajuntament “haurà d’escoltar a tothom i després prendre les decisions que protegisquen els drets i interessos de tots els col·lectius”.

“Cal fer complir la llei i, si veiem que amb l’ordenança actual no es pot donar resposta, veurem si hem de modificar-la, perquè els empresaris d’hostaleria tenen dret a tenir els seus negocis i els veïns tenen dret a descansar”, ha assegurat.