Alacant, dissabte 4 de febrer de 2017.- L’Ajuntament d’Alacant va realitzar durant el passat any un esforç inversor amb l’objectiu de convertir-se en motor per al creixement econòmic de la ciutat, amb un increment del 14 per cent en el nombre de contractes formalitzats en 2016 per un import total d’adjudicació que ha crescut més d’un 300 per cent respecte a l’any anterior.

Tal com arreplega el departament de Contractació, que dirigeix l’edil Natxo Bellido, que ja publica en la web municipal el 100 per cent de la informació sobre els contractes, en 2016 es van formalitzar 106 contractes “majors” –amb una quantia superior als 18.000 euros–, per un import total d’adjudicació de 53.762.175 euros, molt per sobre dels 93 contractes que es van signar en 2016 per un muntant de 12.812.489 euros.

Per tipus de contracte, les xifres revelen que dels 106 contractes formalitzats en 2016, 34 van ser d’obres i van ascendir a 38,3 milions d’euros, 26 van ser de serveis –per 1,7 milions –, i 15 per a subministraments –per 13,4 milions–. En 2015, es van signar 25 contractes d’obres per 8,1 milions, 38 de serveis per 3,6 milions i 15 per a subministraments per un milió d’euros.

En 2016 la Regidoria de Contractació ha tramitat 82 contractes que responen a procediments negociats o oberts. Es pot consultar també la relació de contractes modificats, els prorrogats, i també els contractes que han quedat deserts.

WEB AL 100%

La web municipal ofereix ja informació completa i detallada sobre els contractes de l’Ajuntament, amb llistats que inclouen les dates de formalització, òrgan gestor, objecte i tipus de contracte, pressupost de licitació, procediment d’adjudicació, dades de l’adjudicatari, import d’adjudicació i termini d’execució.

Pel que fa als contractes d’obres públiques i infraestructura, la informació disponible és més exhaustiva, perquè inclou a més dels ítems anteriors, el responsable del contracte.

La informació està organitzada en diferents apartats, de manera que es pot consultar la llista i quantia de les operacions amb els contractistes més importants de l’Ajuntament durant l’any 2016, incloent dades sobre l’adjudicatari, tipus de contracte, import acumulat i nombre de contractes.

En 2016 la Regidoria de Contractació va tramitar 82 contractes que responen a procediments negociats o oberts. Es pot consultar també la relació de contractes modificats, els prorrogats, i també els contractes que han quedat deserts.

Els llistats publicats arrepleguen data de formalització, òrgan gestor, objecte i tipus de contracte, pressupost de licitació, procediment d’adjudicació, dades de l’adjudicatari, import d’adjudicació i termini d’execució.

Pel que fa als contractes d’obres públiques i infraestructura, la informació disponible és més exhaustiva, perquè inclou a més dels ítems anteriors, el responsable del contracte.

Natxo Bellido a més ha subratllat el compromís de l’actual equip de Govern amb el compliment de la Llei de Transparència, i per açò “des de juny de 2015, de forma trimestral, publica en la web municipal el detall de la totalitat dels contractes, tant els formalitzats com els modificats, els prorrogats i els que han quedat deserts”.

L’edil ha assegurat que “enfront d’altres èpoques en les quals ningú sabia ni a qui ni com s’adjudicaven els contractes, ara apostem per una nova forma de treballar per a aconseguir un Ajuntament de cristall en el qual la ciutadania pot disposar de tota la informació relativa als contractes”.