María José Espuch i Sonia Tirado

Alacant, 15 de març de 2017.- Protesta d’alcaldes i regidors de Compromís, PSPV-PSOE i EU, a les portes de la Diputació d’Alacant, per a exigir al president, el popular César Sánchez, que s’adherisca al Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat. Ací han estat nostres edils María José Espuch i Sonia Tirado, al costat del Grup de Compromís en la Corporació Provincial.

El seu portaveu, Gerard Fullana ha qualificat de “històric” que es concentre aquest volum de regidors i alcaldes per a exigir que els diners públics es donen de forma democràtica als pobles i ha acusat a Sánchez de condemnar a les comarques del sud.

En aquest sentit, Fullana ha denunciat que el PP de la Diputació “ens està venent la moto que el seu fons de cooperació va a ser el fons de les sostenibles, però en València tindran els dos, i que ací en les comarques del sud, solament tindrem un per culpa del PP”

La Generalitat aporta la meitat dels 27,4 milions d’euros previstos, 13,7 però, a diferència de les diputacions de València i de Castelló, l’alacantina ha rebutjat invertir l’altre 50 per cent i prefereix mantenir el seu propi sistema de repartiment d’ajudes a les administracions locals.

María José Espuch i Sonia Tirado, per la seua banda, han reclamat un sistema de repartiment just perquè cada municipi rep el que li correspon, que permeta la distribució clara, transparent i objectiva a través del Pla Objectiva.