Compromís presentarà un paquet de 8 esmenes parcials al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 específiques per a la ciutat d’Alacant i el seu entorn, per un valor de 34 milions d’euros, que any després d’anys queden postergades pel Govern de l’Estat i són fonamentals per al desenvolupament i el progrés de les comarques alacantines. Recordem que són 30 milions, aproximadament, el dèficit d’inverions de l’Estat amb les comarques alacantines respecte de la mitjana estatal d’inversió territorial.


El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Ignasi Candela, al costat del secretari local de Compromís i regidor de Presidència en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, i la regidora d’Educació, Igualtat i Memòria Històrica i Democràtica, María José Espuch, han oferit una roda de premsa aquest dimarts en la qual han coincidit a qualificar aquests Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017 com “tremendamente regressius, indignes i injusts amb el nostre territori.

Demanem un tracte just perquè aquests Pressupostos no són una penalització puntual d’enguany, sinó que arrosseguem aquesta situació de marginació des de fa molts anys, una situació a la qual se sumisca el deute històric i la infrafinançament que ens col·loca una vegada més a la cua de l’Estat”, ha indicat Natxo Bellido.


Les esmenes contemplen inversions per valor de 10 milions d’euros per al projecte del Tren de la Costa, altres 10 milions d’euros per a la modernització de la xarxa ferroviària de Rodalies AlacaCompromís presenta un paquet d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat per a Alacant per valor de 34 milionsnt-Múrcia i 6 milions per a la rehabilitació integral d’edificis en barris vulnerables de la ciutat d’Alacant.


Així mateix, proposen destinar 3 milions a la posada en valor del Castell de Sant Ferran inclòs en l’estrategida DUSI-Les Cigarreras i en el projecte de Memòria Històrica ‘Alacant ciutat de la Memòria’–, altres 3 milions per a la supressió dels passos a nivell que existeixen en la província d’Alacant.


Finalment, una altra de les esmenes planteja invertir un milió d’euros per a iniciar el projecte de la connexió del futur Corredor Mediterrani amb el Port d’Alacant, altres 600.000 euros a la construcció d’una nova Caserna de la Guàrdia Civil, i 300.000 euros per a l’estudi i licitació de les obres per a començar el tram de rodalies entre la Villena i la línia de Rodalies Alacant-Múrcia.


Tant Ignasi Candela com Natxo Bellido han remarcat que aquestes esmenes responen als interessos de tota la ciutat d’Alacant i per açò, “és d’esperar que les recolzen la resta dels grups polítics”. “La qüestió és si va a passar com va ocórrer amb l’Agència Europea , si PP, Ciudadanos i PSOE van a ser capaços de deslligar-se de l’adreça de Madrid i de Barcelona per a defensar els interessos d’Alacant”, ha indicat Candela.


Cal agrair comptar amb Ignasi Candela en el Congrés dels Diputats, perquè desafortunadament no tenim tantes veus com la de Compromís perquè ens defensen ni ens representen a Madrid. El que diem a Alacant és el mateix que diem a Madrid, mentre que el PP, Ciudadanoss i el PSOE moltes vegades no saben a qui representen ni qui els han donat la seua confiança perquè els representen, tal com va passar en el cas de la votació sobre l’Agència Europea del Medicament, en la qual únicament Compromís va votar en contra que la seu vaja a Barcelona o a Madrid.


HIGIENE DEMOCRÀTICA


D’altra banda, Ignasi Candela s’ha referit a les nombroses recerques per corrupció en els quals el PP es troba immers per a assenyalar que Compromís ha preguntat per escrit al Govern quin partides d’aquests PGE 2017 “anirán destinades a la corrupció, no a lluitar contra la corrupció, sinó a la corrupció, perquè el que s’està demostrant que no són casos aïllats”.

Per higiene democràtica, per salut pública, el PP no pot estar ni un minut més en el Govern d’aquest país, i per açò anem a recolzar la moció de censura i esperem que uns altres també la recolzen”.

Segons ha afegit, “em dirigisc a Susana Díaz, que diu que aquesta és una moció de censura és contra ella i el seu partit, per a recordar-li que la ciutadania no pot esperar als partits, els partits polítics han d’estar a l’altura de la ciutadania, i el major aliat de la corrupció és dilatar el temps i que no es faça gens a nivell polític”.