Compromís Per Alacant veu amb gran preocupació l’esdevenir de la situació judicial de l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, després de conèixer la decisió de la Fiscalia de traslladar al jutjat la recerca oberta per un presumpte delicte de prevaricació en relació amb l’acomiadament d’una empleada municipal de la regidoria de Cultura.

Davant aquesta situació, Compromís Per Alacant dóna per congelat el procés de refundació del Pacte de Govern d’Alacant i per açò ha desconvocat la reunió prevista per a aquest dijous a la vesprada amb representants del PSPV-PSOE. En esta trobada s’havia d’avançar en el desenvolupament del citat Manifest.

Per la nostra part, el procés queda congelat i restem a l’espera que el jutjat corresponent admeta a tràmit la denúncia de la Fiscalia i es confirme la condició del sr Echávarri com investigat formal en aquesta causa. En aquest cas, Compromís Per Alacant exigirà al PSPV-PSOE que complisca amb allò acordat en relació al procés de relleu de l’Alcaldia del sr. Echávarri, tot confiant que les dos parts assumisquen els compromisos signats en l’acord de la setmana passada. En el cas que això no ocòrrega Compromís donarà per tancat el Procés de Refundació del Pacte i abandonarà el Govern Municipal.

Així mateix, Compromís informa que acudirà demà a la reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte, convocada a instàncies de Guanyar Alacant. D’altra banda el pròxim dimarts se convocarà l’Executiva local per a analitzar la situació i prendre les decisions que corresponguen en el marc de complir amb allò acordat en el Manifest de Refundació del Pacte de Govern i la resolució de l’Executiva local del 29 de setembre, que fou ratificada per l’Assemblea de Compromís de 17 d’octubre.