Compromís celebra l’èxit aconseguit per a democratitzar el map de carrers

Alacant, dijous 14 de desembre de 2017.- La portaveu adjunta de Compromís, María José Espuch, ha mostrat la seua satisfacció per l’acord unànime aconseguit la Comissió per a l’aplicació de la Llei de la Memòria Històrica per a democratitzar el map de carrers alacantí, una aprovació que suposa un èxit i dóna compliment a la reivindicació defensada per Compromís per a eliminar els noms de franquistes dels carrers d’Alacant.

María José Espuch i el portaveu del Grup Municipal Natxo Bellido, durant la reunió en les seues intervencions han posat l’accent en la importància que totes les forces i representants de la Comissió acosten postures i recolzen una proposta de consens que permeta desbloquejar definitivament la democratització de la llista de carrers.

“És un èxit per a Compromís”, ha remarcat Espuch, edil de Memòria Històrica i Democràtica durant els dos primers anys de mandat, qui ha recordat que “des de el primer dia en què assumim la creació de la Regidoria de Memòria Històrica ens marquem el repte clar, i hem treballat intensament per a salvar totes les traves i travetes que ens han plantejat el Partido Popular i Ciudadanos al llarg de tot aquest temps, i ja anem a portar-ho a ple”.

“Alacant es mereixia aquest canvi, i que els polítics que formem part férem un pas avance per a canviar aquests carrers indignes de noms franquistes, si bé hi ha coses que no ens agraden d’aquest acord, perquè ens haguera agradat que les dones anaven més protagonistes d’aquest canvi”,ha indicat.

Sobre aquest tema, tant María José Espuch com Natxo Bellido han proposat una sèrie de canvis amb el propòsit de donar un major protagonisme a les dones, atès que les noves denominacions plantejades hui corresponien de forma majoritària a homes, en contra del principi inicial per garantir el criteri de gènere.

D’acord amb la proposta dels edils de Compromís, les Juntes de Districte hauran de tenir en compte el criteri de gènere quan aborden els canvis de denominació que s’inclouen en aquesta proposta.

L’acord final contempla un total de 37 canvis, dels quals tres són correccions de plaques existents, un canvi de barri, tres canvis de places o passejos i 30 canvis de carrers.

En la proposta aprovada s’han quedat fora noves vies sense substitució d’anteriors (que es proposaran directament a Estadística per part de la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica, i que seguiran el tràmit ordinari en la Junta de Govern Local), així com la plaça Calvo Sotelo, carrer General Primo de Rivera, carrer Manuel Senante, carrer Martínez de Velasco, carrer Ruiz de Alda, i l’avinguda Vázquez de Mella.

Arxivat en: Alacant, Compromís per Alacant, María José Espuch, Memòria Històrica i Democràtica, Natxo Bellido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *