Alacant, dimecres 14 febrer de 2018.- Els tres edils del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido, María José Espuch i Sonia Tirado han mantingut hui una reunió amb representants del sector de l’hostaleria en la ciutat d’Alacant, amb els qui han coincidit que és clau el control policial per al compliment de les normatives vigents en matèria de soroll, neteja i ordre en la zona afectada.

Aquesta trobada s’emmarca en la ronda de contactes que el Grup Municipal de Compromís ha iniciat amb totes les parts afectades per la futura ordenança, per a presentar-los la línia de treball a l’esborrany del reglament del Centre Tradicional i del Casc Antic en matèria de regulació d’instal·lació de nous locals d’oci i hostaleria.

En la reunió han participat el president de l’Associació de Locals de Restauració i Oci d’Alacant (Alroa), Francisco Javier Galdeano, i presidenta i la gerent de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hosteleria d’Alacant (APHEA) Mar Valera i Emi Ortiz, respectivament.

Durant la trobada, els i les edils han coincidit a assenyalar que més enllà de la regulació que s’establisca en els canvis dels dos Planes Especials, és imprescindible que la Policia vés-li pel degut compliment de les mesures existents per a evitar els possibles abusos.

En aquest sentit, han sol·licitat als hosteleros que els traslladen les seues propostes per a esmorteir els problemes de soroll i altres molèsties que ocasiona l’activitat de l’oci en el centre d’Alacant, amb mesures correctores que s’empren en altres ciutats, per exemple.

Dimecres passat, el Grup Municipal de Compromís també va mantenir una trobada amb una dotzena de representants veïnals afectats pels citats plans, i igual que els hosteleros, es van mostrar convençuts que “és bàsic que existisca un control estricte i efectiu de les ordenances municipals”.

Bellido ha insistit que “cal extremar el control, i insistim que no va ser una bona idea llevar la Policia Local específica que controlava aquestes qüestions, perquè és clar que la reorganització de la policia no està donant resultats i caldria replantejar-se aqueixa decisió”.

Així mateix, Bellido ha incidit que regular de forma adequada la convivència en el Casc Antic i Centre Tradicional també té a veure amb “avançar cap a un model de ciutat que no pot estar dominat per un monocultiu d’una activitat, en aquest cas la de l’oci, sinó que ha de ser molt més equilibrat i diversificat en les seues activitats econòmiques”.